Benago vyšlo naprázdno, v Tupadlech nedalo ani gól

23.04.2022 21:13

Tupadly B - Bílé Podolí B 5:0 (1:0)

Benago se na půdě tupadelské rezervy ani jednou neprosadilo a důležité záchranářské body přenechalo soupeři. A to i přesto, že po prvním poločase to na pětibrankový příděl nevypadalo.

Domácí šli do vedení hned v úvodu zápasu, kdy se po závaru v pokutovém území prosadil z dorážky Chleborád - 1:0. Domácí se uklidnili a měli převahu, kterou však brankově vyjádřit nedokázali - Staš si s nebezpečným zakončením několikrát poradil a zlikvidoval i samostatný únik ve 27. minutě. Až po půl hodině o sobě dali vědět také hosté, ale Bížovu střelu brankář vyrazil na roh. Do poločasu už branka nepadla, domácí vedli 1:0.

Hned po pauze se dostali do šance Podolští, Dvořák však zakončoval vedle. Mezi 57. a 77. minutou spustili domácí kanonádu, kterou měli na svědomí střídající hráči Chvátal s Ryšánem - za 20 minut dali 4 branky! Zápas byl rozhodnutý a jen se čekalo, jaká bude výše skóre. Ta nakonec zůstala na pětibrankovém přídělu a body zaslouženě zůstaly v Tupadlech.

Prohra na půdě tabulkového souseda znamená aktuálně 10. místo a jen tříbodový náskok na sestupové příčky. V příštím kole hraje benago opět venku, tentokrát na půdě pátých Bratčic. Hraje se v neděli od 17 hodin.

Branky: 2. Chleborád, 57., 65. a 77. Chvátal, 67. Ryšán.

Sestava BP: Staš - Jan Švadlenka (46. Fojtík), Jansa, Štoček st., Horálek (63. Jukl) - Dvořák, Spáčil, Čakovský, Chudomel - Bíža, Doubek.

Sestava Tupadly: Neprášek - Krajíček, Čunderlik, Skála, Mastik, Čermák, Vondra, Janeček, Klička, Koudelka, Chleborád. Střídali: Chvátal, Ryšán, Zahradník.

Rozhodčí: Mucha Daniel.

Zpět