Benago zahájilo sezónu porážkou v Ratajích

23.08.2021 23:05

Rataje nad Sázavou - Bílé Podolí B 5:3 (1:2) 

Vstup do soutěže se benagu v dalekých Ratajích nevydařil. Po nepřesvědčivém výkonu inkasovalo pět branek a body si neveze žádné. 

Utkání začalo opatrně a dlouho se hrálo bez šancí. Domácí se poprvé dostali do vápna ve 14. minutě a hned z toho byl gól, když Fojtíka nachytal střelou na přední tyč Novotný - 1:0. Podolští měli ve hře převahu, ale své šance zakončovali střelami mimo tři tyče, nebo do břevna, jako Štoček mladší. Bránu trefil až ve 40. minutě Štoček starší, který zahrával přímý kop po faulu na Bížu, a hned z toho byl gól na 1:1. O minutu později už Podolští vedli, když Horálek vysunul do vápna Jukla, který přízemní střelou překonal Koldcsitera - 1:2. 

Hned na začátku druhé půle přišel nákop do vápna a nešťastný zásah ruky, následovala penalta - 2:2. Pro Kobylky to nebylo dostatečné varování, a tak v 60. minutě po chybě v rozehrávce inkasovaly třetí branku. Záblesk fotbalovosti přišel v 71. minutě, kdy Švadlenka krásně trefil míč ze vzduchu a střelou pod břevno srovnal na 3:3. Jenže na druhé straně přišla druhá penalta a domácí opět vedli. Vyrovnání měl na noze po Forstově přiťuknutí Štoček mladší, ale z vápna pálil nad bránu. Podolští měli v závěru velký tlak, ale do gólové šance už se nedostali a naopak v 90. minutě utekl Uher, který uzavřel skóre na konečných 5:3. 

Podolští střídali povedené pasáže hry s velkými individuálními chybami, po kterých padaly góly soupeře. Pro mnohé hráče však šlo o první zápas po dlouhé době, a tak nezbývá, než věřit, že výkony v dalších zápasech budou zlepšovat a přijdou také body. Třeba už v příštím kole proti Vlkanči, hraje se v sobotu od 14 hodin v Bílém Podolí. 

Branky: 14. Novotný Z., 46. z penalty a 77. z penalty Novotný M., 60. Selivanovskyy, 90. Uher - 40. Štoček st., 41. Jukl, 71. Tomáš Švadlenka. 

Sestava BP: Fojtík - Jan Švadlenka, Kupka (65. Šváb), Jansa, Horálek - Chudomel (46. Novák), Štoček st., Štoček ml., Jukl (80. Forst) - Bíža, Tomáš Švadlenka. 

Sestava Rataje: Koldcsiter - Čepelák, Kocourek, Selivanovskyy, Holge, Hrabánek, Svoboda, Uher, Lashka, Novotný M., Novotný Z.. Střídali: Polischuk, Bureš. 

Rozhodčí: Mořický Tomáš.

Zpět