Benago zakončilo podzim vítězně v Miskovicích

15.11.2021 19:58

Miskovice - Bílé Podolí B 2:4 (1:1)

Po sobotní rozlučce s podzimní částí sezóny se některým hráčům podolské rezervy k nedělnímu zápasu příliš nechtělo. Pro Kobylky to však byl zápas velmi důležitý, protože v případě neúspěchu by přezimovaly na sestupových pozicích s pouhými sedmi body v tabulce. Zápas řídilo trio delegovaných rozhodčích, což se kromě zápasů s Červenými Janovicemi nestává příliš často.

Do vedení poslal Kobylky Syutyk, který už mohl nastoupit po odpykání jednozápasového trestu a hned toho využil - 0:1. Jenže pak hosty štěstí opustilo - nejdříve se zranil brankář Radovnický, místo kterého šel mezi tři tyče Fojtík, místo kterého šel do hry Novotný. Tuto variantu si už Podolští vyzkoušeli v Uhlířských Janovicích, kdy se zranil brankář Staš. Ve 25. minutě se domácím podařilo vyrovnat díky kanonýrovi Štěpánovi, který dal na podzim 11 branek, přičemž celé Miskovice jich mají na kontě 15 - 1:1.

Ve druhém poločase se však připomněl podolský kanonýr Tyšer, který v rozmezí 60. a 76. minuty natřílel čistý hattrick, čímž nejen rozhodl o třech bodech pro Kobylky, ale také se dostal do první desítky nejlepších střelců soutěže s 8 brankami. V závěru ještě snížil kdo jiný než Štěpán, který upravil konečné skóre zápasu na 2:4.

Podolská rezerva díky prvním podzimním venkovním bodům poskočila v tabulce na 12. příčku. To sice také není žádný šlágr, a při nepříznivé shodě okolností může znamenat na konci soutěže také sestup, ale další týmy jsou na dohled, a na jaře se dá ještě leccos dohnat. Podobná byla situace na podzim 2017, kdy benago přezimovalo předposlední, ale po skvělé jarní stíhací jízdě nakonec obsadilo 5. pozici. Pokud se vydaří zimní příprava, není podobný scénář nemožný ani na jaře 2022!

Branky: 25. a 86. Štěpán - 20. Syutyk, 60., 67. a 76. Tyšer.

Sestava BP: Radovnický (24. Novotný) - Jan Švadlenka, Šálený, Štoček st., Fojtík - Procházka, Štoček ml., Šváb, Syutyk - Tronchev, Tyšer. 

Sestava Miskovice: Šimoníček - Herout, Vilimovský, Lukáč, Filipec, Seidl, Zich, Kruliš, Bartůněk, Podolák, Štěpán. Střídali: Enkhbayar, Kopecký. 

Rozhodčí: Klobása Michael - Mořický Tomáš, Řezníček Petr.

Zpět