Benago ze Záboří body nepřivezlo

28.05.2022 19:22

Záboří nad Labem - Bílé Podolí B 5:2 (3:1)

Do Záboří jeli Podolští povzbuzení po domácí výhře nad Horními Bučicemi, ale stále v bodové a tabulkové nouzi v souvislosti se sestupovými kalkulacemi. Bohužel na půdě pátého celku tabulky se ani přes branky Švadlenky a Jukla bodovat nepodařilo a Kobylky budou muset zabrat v posledních třech kolech.

Zápas začal nečekaně s půlhodinovým předstihem vzhledem k semifinálovému utkání české hokejové reprezentace, ale nedostatečné rozcvičení nebylo na obou celcích znát. Domácí se dostali do svou šancí, které však Staš vyřešil a naopak Švadlenka na druhé straně otevřel skóre - Dvořák se uvolnil přes dva obránce a ve vápně přesně našel Švadlenku, který také přes dva hráče dokázal zakončit přesně, 0:1. Jenže hned za dvě minuty bylo vyrovnáno, po pěkné kombinaci zakončoval do prázdné brány Špaček na 1:1. Podolští chtěli udržet alespoň remízový stav do poločasu, ale to se jim nepodařilo - ve 41. minutě poslal Záboří do vedení Vobořil, 2:1.

Hned v úvodu druhé půle rozhodli domácí o svém vítězství třemi brankami, během deseti minut nebylo co řešit - 5:1. Alespoň jiskru naděje vykřesal v 65. minutě Jukl, který dobrým napadáním získal míč, následně byl faulovanýn brankářem a následnou penaltu sám proměnil - 5:2. Ačkoli na obou stranách ještě přišlo několik pološancí, ke změně skóre už nedošlo a domácí zaslouženě zvítězili po výsledku 5:2.

Na nekvalitním hřišti nebyla kombinace jednoduchá, hrály se spíše dlouhé nakopávané balóny, se kterými se domácí vyrovnali lépe. Podolští jsou stále ve velké nejistotě, co se záchrany týče, musí zabrat v posledních třech kolech. V tom příštím se hraje doma proti Zbýšovu v neděli od 17.00.

Branky: 28. Špaček, 41.Vobořil, 48. Kofroň, 52. Kučera, 54. Dubček - 26. Švadlenka, 65. Jukl z penalty.

Sestava BP: Staš - Horálek, Šálený, Štoček st., Doubek (60. Novák) - Horký (54. Jukl), Skala, Tronchev, Plechatý - Tomáš Švadlenka (75. Sommer), Dvořák. 

Sestava Záboří: Zeman - Klatka, Kredl, Jelínek, Dubček, Kofroň, Kučera, Vobořil, Slabý, Špaček, Jarý.

Rozhodčí: Rambousek Josef.

Zpět