Benago znovu šestkrát inkasovalo, Uhlířské Janovice si odvezly všechny body

09.05.2022 08:47

Bílé Podolí B - Uhlířské Janovice B 0:6 (0:4)

Podolské benago zoufale potřebuje body k záchraně ve III. třídě, ale druhý celek tabulky byl nad jeho síly, výsledek hovoří za vše. Podolští inkasovali ve druhém zápase po sobě šest branek, tentokrát ani žádnou nevstřelili, o vítězi bylo jasno už po poločase.

Přitom první šanci měli domácí, když chtěl Tyšer navázat na svůj střelecký koncert proti Bratčicím, jenže tentokrát trefil jen brankáře. Hosté měli první šanci až ve 13. minutě, za to gólovou, Staš skvělým zákrokem střelu z malého vápna vyrazil na roh. Po něm už se hosté radovali, když úspěšně dorážel Bílek, 0:1. Hned v 18. minutě přišla penalta a navýšení skóre. Když to ve 27. minutě po chybě obrany bylo 3:0, začali se domácí diváci obávat debaklu. Alespoň čestný úspěch mohl zaznamenat z trestného kopu Štoček, Krištof však vyrazil na roh. Hosté mohli navýšit skóre ve 35. minutě, ale na Staše si tentokrát nepřišli, ani nadvakrát. Před pauzou měl ještě šanci Bíža, ale ve skluzu zakončoval vedle. To Janovice byly efektivnější - po samostatném úniku dokonal hattrick Topinka, 0:4.

Ve druhé půli tempo o poznání opadlo, přesto musel být Staš stále v pohotovosti - v 66. minutě likvidoval gólovou šanci, v 70. minutě pro změnu hlavičku po rohu. Přesto domácí brankář ještě dvakrát kapituloval po slepených gólech v 79. a 80. minutě. Nebylo co řešit, hosté vyhráli jednoznačně o šest branek.

Nedobré období poslední dobou prožívá podolská rezerva. Body nepřibývají a situace v tabulce III. třídy je nyní hodně nepříjemná - pouhých 16 bodů znamená 12. místo. Uhlířské Janovice potvrdily, že jsou právem na druhém místě tabulky. Výhled do dalších kol budí rozpaky, jelikož v neděli hraje benago na půdě Červených Janovic, které dosud neztratily ani bod, následovat bude domácí utkání s Horními Bučicemi, které jsou třetí.

Branky: 14. Bílek, 18. z penalty, 27. a 43. Topinka, 79. Vacek, 80. Čížek.

Sestava BP: Staš - Jan Švadlenka, Štoček st., Václav Radovnický, Procházka - Dvořák, Tronchev (12. Doubek), Weinlich (64. Jukl), Jakub Šejvl (40. Sommer) - Tyšer, Bíža (70. Novák).

Sestava UJ: Krištof - Hrbek, Staněk, Blecha, Rejhon, Čížek, Vacek, Topinka, Bílek, Mach, Stoupa. Střídal: Svoboda.

Rozhodčí: Volenec Tomáš - Šanda Josef, Ziegler Vratislav.

Zpět