Bídu v okresním přeboru vystřídal postup do semifinále poháru

03.10.2023 19:48

Zruč nad Sázavou - Bílé Podolí 3:1 (1:1)

Druhé utkání v řadě venku a druhá prohra 3:1, přitom i tentokrát šly Kobylky do vedení. Jenže domácí třemi brankami zápas otočili a Podolští opět nemají ani bod.

První poločas byl festivalem zahozených podolských šancí. V 10. minutě Šejvlovu dorážku skvěle vyrazil brankář na roh. Ve 26. minutě opět pálil Šejvl, tentokrát těsně vedle. Ve 35. minutě už se Šejvl prosadil, když využil Spáčilovy skvělé přihrávky za obranu, a otevřel skóre - 0:1. Ve 40. minutě opět Cudlín čaroval, když zneškodnil dvě gólovky. Ve 43. minutě se dostali k rohu domácí a dokázali vyrovnat na poločasových 1:1. I po změně stran byli Podolští lepší a dokázat to mohli v 55. minutě díky penaltě, kterou však Fejfar přestřelil! Domácí trpělivě čekali na svou šanci, která přišla v 70. minutě: Dolejš vystihl chybu v rozehrávce a samostatný únik proměnil - 2:1. Tentýž hráč pečetil vítězství Zruče v poslední minutě na 3:1.

Branky: 43. Váňa, 70. a 90. Dolejš - 35. Šejvl.

Sestava BP: Fojtík - Skala (72. Jan Švadlenka), Šálený, Jansa, Spáčil (83. Luboš Štoček st.) - Dvořák, Fejfar, Cakl, Muller - Tomáš Švadlenka, Šejvl.

Sestava Zruč: Cudlín - Váňa, Dolejš, Pejša, Louda, Martinák, Viktora, Arnolt, Jelínek, Dušek, Zeman. Střídal: Brabec.

Rozhodčí: Žydyk Jura - Kramný Jan, Drnec Pavel.

Nové Dvory - Bílé Podolí 1:2 na penalty (0:0)

Čtvrtfinále okresního poháru "Select pohár OFS o stříbrnný míč" bylo naplánované na sváteční den ve čtvrtek 28. září. Šlo o odvetu za nedávný vzájemný zápas okresního přeboru, který vyhráli Novodvorští, tentokrát se radovali Podolští, i když až po penaltách.

Hrálo se ve velkém vedru a v prvním poločase přes ojedinělé šance na obou stranách branka nepadla. Tu podolskou měl Švadlenka, ale hlavičkoval jen brankáři do náruče. Na začátku druhé půle měl velkou šanci Bodlák, ale svůj únik zakončil vedle, a tak otevřeli skóre domácí v 63. minutě po zmatcích ve vápně Kobylek, kdy nakonec dotlačil míč do sítě Beran - 1:0. O pět minut později bylo vyrovnáno, když si dobře kopnutý Bodlákův roh srazil do sítě domácí hráč - 1:1. Rozhodnout v normální hrací době mohl Šejvl, jenže jeho zakončení dokázal brankář vyrazit na roh, a tak se šlo na penalty. Podolští díky přesným trefám Švadlenky, Šejvla, Cakla, Jukla, Dvořáka a Bodláka postoupili do semifinále!

Je to alespoň malá náplast na dosavadní bídu v okresním přeboru, ale počítá se. Soupeř pro semifinále vzejde ze souboje Křesetice - Malešov. Jarní termín zápasu bude upřesněn později.

Branky: 63. Beran - 69. vlastní.

Sestava BP: Fojtík - Horálek (86. Jukl), Luboš Štoček st. (70. Bíža), Cakl, Jansa - Dvořák, Muller (83. Tronchev), Fejfar, Bodlák - Tomáš Švadlenka, Šejvl.

Sestava Nové Dvory:  Žaloudek - Jenčík, Nechanický, Míča, Kuchař, Rejthárek, Zelený, Marek, Kokeš, Melezínek, Beran. Střídali: Veselý, Kokeš, Melša.

Rozhodčí: Mucha Daniel - Procházka Petr, Svoboda Jiří.

Bílé Podolí - Chotusice 1:9 (1:4)

Velkou ostudu si Kobylky přivodily na domácím hřišti v derby proti Chotusicím. Už po půl hodině bylo jasné, že body si opět odveze soupeř, protože to bylo 0:3. Když Švadlenka chvilku před poločasem snížil na 1:4, mohlo se zdát, že se ve druhém poločase dá s výsledkem ještě něco dělat, ale opak byl pravdou. Hned ve 47. minutě dokonal Procházka hattrick, následně hosté přidali další čtyři branky a nebyli daleko od potupné desítky.

Branky: 41. Švadlenka - 9. a 56. Vančura, 22. Goliaš, 30., 38. a 47. Procházka, 67. Žilka, 81. Tuzar, 83. vlastní.

Sestava BP: Nečas - Horálek, Šálený, Cakl (46. Jan Švadlenka), Spáčil - Dvořák, Fejfar (33. Muller), Chmelař, Bodlák - Tomáš Švadlenka (80. Volenec), Šejvl (65. Tronchev).

Sestava Chotusice: Kosprd - Kuna, Roubíček, Žilka, Hubáček, Šimůnek, Vančura, Goliaš R., Goliaš J., Procházka, Tuzar. Střídali: Novák, Vobořil, Šimek.

Rozhodčí: Procházka Petr - Křivka František, Houška Pavel.

Diváci: 80.

Zpět