Bílé Podolí jako jediné na jaře obralo Vykáň o body, vybojovalo remízu 3:3

01.06.2014 14:58

Vykáň - Bílé Podolí 3:3 (1:1)

Vykáň hraje své domácí zápasy v sobotu dopoledne, a tak si Podolští museli přivstat a už v 8 hodin vyrazit na cestu. Reálné očekávání bylo neudělat ostudu a nepřivézt příliš velký gólový příděl, ale nakonec - hlavně v prvním poločase - na hřišti nebylo tolik znát, že má Vykáň o 35 bodů více než Bílé Podolí. Domácí nastoupili kromě brankáře v nejsilnější sestavě, navíc v případě výhry mohli slavit postup do I.A třídy z prvního místa. Ten nakonec slaví tak jako tak, protože druhé Poříčany prohrály ve Staré Boleslavi.

Podolští nastoupili do zápasu s vědomím, že domácí ve většině zápasů udeří do 10. minuty, takže zahustili střed hřiště a pokusy o průniky do vápna pokrývali. Do první šance se dostali překvapivě hosté - v 7. minutě dostal míč za obranu Švadlenka, postupoval sám na brankáře Klána, jenže bránu přestřelil. V 15. minutě už se hosté radovali - Fejfar byl u míče rychleji než vyběhnutý brankář a z úhlu trefil odkrytou bránu - 0:1. Hosté se neradovali dlouho - centr do vápna obrana nezachytila, Dlouhý si míč zpracoval a překonal Nečase - 1:1. Domácí byli velmi silní na míči a kombinace jim na krásném hřišti nedělala problémy, ale pozorně bránící Podolští je do šancí nepouštěli. Několik střel z poza vápna Nečas chytil, někdy ani zasahovat nemusel - jako třeba při přímém kopu Jarolíma z 25 metrů (viz video). Do kabin mohli jít veselejší hosté, ovšem Švadlenka ani napodruhé v samostatném úniku na Klána nevyzrál - tentokrát trefil tyč. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Kobylky věděly, že domácí umí dát za poločas i šest gólů, takže hlavní byla i nadále defenzivní činnost a snaha o brejky. V 53. minutě Švadlenka svým důrazem vybojoval míč pro Šimona, který obešel obránce a střelou po zemi na přední tyč nedal brankáři šanci - 1:2! Domácí rozjeli kolotoč a nepouštěli soupeře příliš k míči, ale pánem ve velkém vápně byl Nečas, který několika dobrými zákroky hosty podržel. V 65. minutě obrana nešťastně tečovala Maxhuniho zakončení a bylo vyrovnáno - 2:2. Vykáň ovládla tuto část zápasu a vypadalo to, že hostům docházejí síly. V 70. minutě Nečas předvedl nejlepší zákrok dne, kdy zlikvidoval Dlouhého samostatný únik. Podolští si byli vědomi, že musí hrát aktivně, a také se vydali do útoku - v 73. minutě Šimonův přímý kop Klán vyboxoval, v 75. minutě Semínko po Šimonově centru orazítkoval břevno (viz video). Nakonec šli hosté potřetí do vedení - v 81. minutě Šimon ideálně našel Švadlenku, který na zadní tyči uklidil míč do sítě - 2:3. Bohužel i tentokrát přišli domácí s rychlou odpovědí a Maxhuni opět s přispěním nešťastné teče obrany vyrovnal na 3:3. Závěrečný tlak hosté přečkali - Jarolím z přímého kopu pálil mimo (viz video) a se střelou Maxhuniho z 20 metrů si Nečas poradil. Podolští z Vykáně přivezli bod za remízu 3:3 a přerušili domácím neuvěřitelnou sérii čtrnácti zápasů bez ztráty jediného bodu!

Ano, hosté třikrát vedli, nastřelili tyč a břevno a z tohoto pohledu neměli daleko k výhře. Jenže domácí byli jednoznačně nejlepší a nejkvalitnější soupeř v této sezóně a tvrdit, že jsme byli lepší a zasloužili si vyhrát, by nebylo úplně fér. Nicméně i remíza je obrovským úspěchem podtrhujícím záchranu v soutěži i pro další ročník I.B třídy. Podolští remízu oslavili přímo na místě i se svými čtyřmi statečnými fanoušky a následně se přesunuli do Bílého Podolí, kde se odpoledne konal Dětský den.

Fotogalerie: Vykáň - FC BP

Branky: 18. Dlouhý, 63. a 84. Maxhuni - 15. Fejfar, 53. Šimon, 81. Švadlenka.

Sestava FC: Nečas - Mužátko (75. Kupka), Semínko, Lukáš Toman, Svoboda - Šimon, Štoček (55. Brunclík), Fejfar, Šálený, Martin Šváb - Tomáš Švadlenka (88. Jan Švadlenka).

Sestava Vykáň: Klán - Bellada, Fulop, Jarolím, Dlouhý, Olmr, Maxhuni, Beneš, Šplíchal, Stejskal, Kočí. Střídali: Kramář, Jon, Vignozzi, Špůrek, Leggeri.

Rozhodčí: Kudrjavcev Jan - Kaucký Miloš, Rybka Zdeněk.

Video:

přímý kop Lukáše Jarolíma

přímý kop Pavla Šimona

břevno Michala Semínka

přímý kop Lukáše Jarolíma

Zpět