Bod ztratili pět minut před koncem

22.09.2008 08:39

 Na utkání do Nymburka odjíždělo mužstvo s cílem získat dobrý výsledek a body. Od úvodního hvizdu hráli hostující hráči kombinačně a domácí je zastavovali jen za cenu ostrých zákroků. Bohužel bez ŽK, ačkoliv si to situace často vyžadovala. Ve dvanácté minutě zahrával L. Štoček rohový kop a Josef Fejfar hlavou 0:1. Hosté v přemíře útočení zapomínali na obranou činnost a ve 26. minutě místo zakončení útočné situace ztratili míč u domácího pokutového území (L. Štoček) a Nymburk z rychlého protiútoku vyrovnal (Kápička nahrál přes osamoceného obránce Semínka Martínkovi a ten prostřelil Berana 1: 1). Od vyrovnání získali domácí převahu v poli, která trvala až do konce prvního poločasu a vytvořili si několik gólových možností (32. minuta trestný kop z 18 metrů, 33. a 40. minuta střílejí dvakrát hlavou těsně vedle po centru z rohového kopu). Hosté vystřelili na domácí branku jen v 29. minutě. Volej R.Tomana směřoval bohužel doprostřed domácí branky. Konečně ve 42. minutě dostal ŽK domácí Kubálek za ostrý zákrok na Fejfara (už to byl jeho 5. podobný zákrok).

Druhý poločas začal z hostující strany velmi dobře. Podolští získali střed pole, ale bohužel bez gólového zakončení, ačkoliv šance po gólu volaly. Například 56. minuta L. Štoček po centru Šáleného těsně vedle, 66. minuta rohový kop J. Fejfara a Spáčil střílel hlavou těsně nad domácí branku, v 68. minutě ideální centr L. Štočka na Šáleného, ale ten nezpracoval dobře míč, 72. minuta Šálený obešel v pokutovém území dva hráče soupeře, ale prováhal okamžik střelby a třetí domácí obránce odvrátil na rohový kop. Utkání se blížilo ke konci, domácí střídání posílili ofenzívu a když rozhodčí posoudili některé zákroky ve prospěch Nymburka, začalo být u našeho pokutového území horko. Vše vyvrcholilo v 86. minutě – hostující Šmíd byl faulován na půlící čáře, rozhodčí hru pustili a Nymburk získal výhodu rohového kopu, první hosté odvrátili a při druhém kopu odstrčil domácí Kukla oběma rukama Semínka, který chtěl odvrátit centrovaný míč a sám hlavou skóroval 2:1. Za protesty dostal ŽK R. Toman. Hosté vrhli všechny síly do útoku, domácí Babic dostal v 88. minutě za faul ŽK a z následného přímého kopu centrovaný míč hlavičkoval Šálený, ale domácí brankář v pádu kryl. V závěru utkání dostali ŽK domácí Havelka za vulgární slova vůči vlastní lavičce a hostující Skala za kritiku rozhodčího. Domácí využili ofenzivní hry hostí a v 91. minutě střelili Kápičkou branku na 3:1, v 93. minutě po chybě domácího brankaře nedokázal L. Stoček stav utkání.

Sestava B.P.: Beran – L.Toman, Semínko, Skala, Šmíd – Fejfar, R. Toman, Spáčil, Čakovský – Šálený, L. Štoček

Střídání: 75. minuta Marek za Čakovského

Sestava Nymburka: Havelka – Martínka, Grešula, Kubálek, Babic – Růžička, Vagenknecht, Kukla, Jeřábek - Martínek, Kápička

Střídání: 72. minuta Poklop za Martínku, 79. minuta Fiala za Martínka, 82. minuta Růžička za Jeřábka

Rozhodčí: Vlk Martin – Paulus Martin, Smolka Martin

ŽK: 3/2

Trenér Čepek: „ Remízové utkání chyba rozhodčích v závěru ovlivnila výsledek“.

Článek o utkání v Nymburském deníku zde

Zpět