Býchory nedaly Kobylkám šanci, odvezly si všechny body

28.05.2022 15:02

Bílé Podolí - Býchory 1:5 (0:3)

Po nepovedeném zápase v Žiželicích si Kobylky nepravily reputaci ani před vlastními fanoušky - vedoucí Býchory potvrdily roli favorita a pěti brankami si zajistily tři body. Jedinou brankou alespoň zmírnil debakl Švadlenka.

Podolští začali možná až s příliš velkým respektem a v úvodu byli na míči hlavně hosté a ve 13. minutě se dostal do zakončení Vyhnánek, Dastych však skvělým reflexem vyrazil míč na roh. V 18. minutě se osmělili domácí a Švadlenka po pěkné akci trefil břevno! Bohužel hosté byli efektivnější a ve 22. minutě si na centr ve vápně naskočil Lev a otevřel skóre - 0:1. Podolští se ještě nestačili vzpamatovat a prohrávali o dvě branky - Chvalovského střela z vápna zapadla přesně za tyč, 0:2. A mohlo být ještě hůře, když Lev v samostatném úniku obešel i brankáře, ale dostal se do velkého úhlu a trefil jen vnější tyč. Přesto hosté třetí branku přidali - ve 36. minutě využil zmatků v domácím vápně Vyhnánek a zvýšil na 0:3. Korigovat stav mohl ve 38. minutě Radovnický, ale chybu stopera nevyužil a ještě se smolně zranil, takže musel střídat. První poločas se podolským hráčům nepovedl, prohráli ho 3:0.

Otevřít hru a pokusit se o vyrovnání by byla za současné konstalace sebevražda, přesto domácí nechtěli rezignovat, ale hosté drželi otěže zápasu pevně ve svých rukou. Už ve 47. minutě mohli po samostatném úniku hosté zvýšit, ale Dastych skvěle vytěsnil míč na roh. V 54. minutě však čtvrtý gól přišel - nejmenší hráč na hřišti se prosadil hlavou - 0:4. Podolští se sympaticky snažili alespoň korigovat výsledek, po pěkné kombinaci na jeden dotek centroval Kubát a Tyšerova hlavička skončila na tyči! V 63. minutě si kalich hořkosti vypila podolská obrana do dna, když po několika odrazech přistál míč na kopačce Vyhnánka, který neměl problém dokončit hattrick, 0:5. O třech bodech bylo dávno rozhodnuto, Podolští přesto chtěli potěšit fanoušky alespoň jednou brankou - Dvořák na zadní tyči neuspěl, Štočkovu hlavičku po další pěkné akci skvěle vytáhl brankář Holý. Tronchevovy krásné nůžky orazítkovaly břevno! Až v 76. minutě Švadlenka tečovanou střelou potěšil věrné fanoušky snížením na 1:5. Byla to však jen mírná náplast na jednoznačné vítězství hostů, skóre už se nezměnilo.

Kobylky chtěly překvapit lídra, podobně jako dokázaly porazit Jíkev, tentokrát se však nedokázaly v úvodu gólově prosadit, naopak skóre narůstalo na druhé straně. Býchory dokázaly, že jsou právem na prvním místě tabulky, byly nejlepším soupeřem, který do Bílého Podolí přijel. Do konce soutěže zbývají tři kola, po dvou porážkách zkusí Podolští zabrat v Rožďalovicích. Hraje se v sobotu od 17:00, jede se velkym autobusem - pojeďte s námi!

Branky: 77. Švadlenka - 22. Lev, 23. Chvalovský, 36., 55. a 65. Vyhnánek.

Sestava BP: Dastych - Jansa, Kupka (74. Tronchev), Šálený, Weinlich - Tyšer, Fejfar, Štoček ml., Kubát, Radovnický (39. Dvořák) - Tomáš Švadlenka.

Sestava Býchory: Holý - Chvalovský, Jehlička, Lev, Vyhnánek A., Suchý, Jirkovský, Kedršt, Kulich, Kulich, Vaňkát, Vyhnánek J. Střídal: Kuchař.

Rozhodčí: Budař Petr - Kabourek Jiří, Horák Matěj. Delegát: Mareš Pavel.

Diváků: 50.

Zpět