Četník v bráně vychytal výhru v Teplýšovicích

28.10.2009 09:08

Do Teplýšovic jsme odjížděli bez několika hráčů základní sestavy (Chmelař, Skala, Šváb), trenéra Wolghemuta (kvalitně zaskočil Petr Heřmánek) a s respektem k soupeři, který je na 2. místě soutěže se ziskem 20 bodů. Přesto s přesvědčením, že s každým soupeřem v této soutěži "se dá hrát". Do utkání jsme vstoupili poměrně aktivně, již v 1. min. kombinoval Jelínek s Fejfarem a druhý jmenovaný protáhl domácího brankáře. Mírnou převahu si však v úvodu vytvořili domácí, kteří se dokázali několikrát dostat před podolskou branku, ale tam své akce naštěstí pro Bílé Podolí překombinovali nebo je vychytal vynikající Beran. Podolští se soustředili především na rychlé protiútoky, ve kterých obranu Teplýšovic "provětrával" především Jelínek. Jeho střely a nájezdy však domácí brankář pochytal. Ve 41. min. si Podolští připravili "tutovou" šanci, kdy agilní Jelínek prošel od postranní čáry do pokutového území, kde předložil míč nabíhajícímu Kupkovi, ale ten z 6 m přestřelil. Domácí prakticky z protiútoku trestali, když ve 42. min. prošel jejich záložník do "vápna" Podolských, jeho střelu ještě Beran vyrazil, ale dobíhající útočník již vrátil míč do branky - 1: 0.

Ve 2. poločase se obraz hry příliš nezměnil s jednou vyjimkou, že Podolští přestali pouštět domácí do šancí a sami byli v brejcích ještě nebezpečnější než v 1. poločase. Pouze v 51. min. Beran vyráží střelu domácích z bezprostřední blízkosti na břevno, ale poté si šance připravují jen hráčí Bílého Podolí. V 67. min. vysunuje Kupka za obranu soupeře Jelínka a ten chladnokrevně zakončuje a vyrovnává na 1: 1. V 78. min. Fejfar obchází od levého praporku dva obránce, předkládá míč Spáčilovi a ten ranou pod břevno dává na 1: 2. Domácí se od 80. min. nadechují k závěrečnému náporu, otvírají hru a Podolští toho využívají. V 82. min. připravuje Šálený "loženou" šanci pro Spáčila, ale ten špatným zpracováním o ni příchází. V 85. min. musí Beran naposledy zakročit proti poslední šanci domácích a v 87. min. potvrzuje vítězství Podolských po akci Jelínek - Šálený posledně jmenovaný prudkou ránou k tyči. Podařilo se vydolovat velmi cené 3 body, které je třeba potvrdit proti tabulkovému sousedu Tuchorazi.

Branky: Kukač - Jelínek, Spáčil, Šálený

Sestava Bílé Podolí: Beran - Toman L., Štoček Lub., Semínko, Bíža - Zelený(61. Šilha), Šálený, Fejfar (80. Marek, 89. Štoček Jar.), Spáčil - Kupka, Jelínek

Teplýšovice: Kladiva - Mládek, Ottl, Doležal, Dřízal, Podhorský M., Podhorský D., Nerad, Bartoš, Kukač, Drahota

 

Zpět