Devítibrankové drama proti Tuchorazi rozhodly Kobylky pět minut před koncem

19.05.2013 10:51

Bílé Podolí - Tuchoraz 5:4 (2:2)

Před podolským publikem chtěli Podolští napravit výsledek z podzimního nepovedeného utkání v Tuchorazi. K vidění bylo 9 branek a 3 penalty. Nakonec braly všechny body Kobylky, když vítězný gól zaznamenal v 86. minutě Josef Fejfar.

Domácí vstoupili do utkání lépe, když uzavřeli soupeře na jeho polovině. Ve 4. minutě střílel Šváb, ale obrana zblokovala na roh. V 6. minutě šla Švadlenkova střela z vápna těsně nad, o dvě minuty později Švadlenkovi v gólové pozici střela nesedla a šla vedle. Ve 12. minutě Šváb posadil trestný kop přesně na hlavu Chmelaře (viz video) a domácí vedli - 1:0. Úvodní nasazení opadlo a hrálo se mezi vápny. Ve 34. minutě se nešťastně poslal Šálený a Rozumného do samostatného úniku a ten přehodil daleko vyběhnuvšího Červinku - 1:1. Ve 40. minutě mohlo být pro domácí ještě hůře, hosté už zvedali ruce, ale Pazderec trefil síť jen z boku. Na druhé straně centroval Toman a domácí obránce míč odvrátil rukou - následnou penaltu proměnil Šváb (viz video) - 2:1. Jenže ještě do poločasu bylo opět srovnáno! Trestný kop z 25 metrů poslal přesně k tyči Šmejkal (viz video) - 2:2.

Druhý poločas začali opět lépe domácí, ale Chmelař sám před brankářem napálil jen jeho nohy. V 54. minutě opět našel Šváb Chmelaře, tentokrát však šla hlavička mimo. V 56. minutě využil Švadlenka zaváhání obránce, dostal se podél brankové čáry do vápna a byl faulovaný - pískala se druhá penalta. Tomáš Šváb znovu nezaváhal a Bílé Podolí potřetí vedlo - 3:2. V 60. minutě hosté kopali trestný kop z 25 metrů, ale Červinka na dvakrát míč zkrotil. V 61. minutě se pískala třetí penalta, tentokrát po faulu Švába na Rozumného. Pazderec nezaváhal (viz video) - 3:3. Už v 64. minutě však opět vedly Kobylky - poťukesu ve středu hřiště vyslal Kraus do úniku Šáleného, který nehamounil a naservíroval Švadlenkovi před prázdnou bránu - 4:3. Zvýšit mohl v 69. minutě Chmelař po Fejfarově centru, ale hlavou mířil vedle (viz video). Krásnou akci předvedli také hosté - Pazderec utekl po straně, nacentroval na volného Šmejkala, který hlavičkou do šibenice nedal Červinkovi šanci - 4:4! Poslední slovo však měli přece jen domácí. V 86. minutě Kraus z trestného kopu trefil jen zeď, ale míč se odrazil k Fejfarovi, jeho prudká střela před brankářem zaplavala a Podolští šli popáté v zápase do vedení (viz video) - 5:4. Tuchoraz už vyrovnat nedokázala a naopak potvrdit podolské vítězství mohl Trpišovský, jeho střela podél brankáře šla vedle.

Kobylky sice nepodali optimální výkon, ale odveta za podzimní porážku v Tuchorazi se vydařila alespoň výsledkově. Podolští ziskem tří bodů přeskočili svého soupeře v tabulce a přiblížili se na dva body ke třetí Libici. Příští zápas se hraje opět v Bílém Podolí, přijedou Býchory. Hraje se mimořádně v neděli (kvůli dětskému dnu) od 17 hodin.

Fotogalerie: FC BP - Tuchoraz

Branky: 12. Chmelař, 43. a 56. Šváb (oba z penalty), 64. Švadlenka, 86. Fejfar - 34. Rozumný, 45. Šmejkal, 61. Pazderec, 71. Černý

Sestava FC: Červinka - Lukáš Toman, Štoček (46. Kraus), Semínko, Svoboda - Čakovský (72. Trpišovský), Tomáš Šváb, Šálený, Josef Fejfar - Švadlenka, Chmelař (82. Spáčil).

Sestava Tuchoraz: Královič - Trnka, Martinec, Prokeš, Šulc P., Šulc M., Černý, Novák, Šmejkal, Pazderec, Rozumný. Střídal: Vosecký.

Rozhodčí: Dolenský Matěj - Říha Jaroslav, Pejša Jakub

Diváků: 70

Video:

gól Libora Chmelaře ve 12. minutě

gól Tomáše Švába z penalty ve 43. minutě

gól hostů na 2:2 ve 45. minutě

šance Libora Chmelaře v 54. minutě

gól Tomáše Švába z penalty v 56. minutě

gól hostů z penalty v 61. minutě

další šance Libora Chmelaře v 69. minutě

gól Josefa Fejfara v 86. minutě na 5:4

Zpět