Dva víkendové zápasy s rozdílnými výsledky

20.02.2012 12:46

Týden, ve kterém hráči podolského FC absolvovali tři tréninky, vyvrcholil dvěma víkendovými zápasy se soupeři z kutnohorského okresního přeboru. Zatímco v sobotu Kobylky zdolaly Malín 6:1, v neděli podlehly Malešovu 1:4.

Bílé Podolí - Malín 6:1 (1:0)

Na kutnohorské umělé trávě diváci viděli vyrovnané utkání, které mohlo klidně skončit 5:5.

Na vedoucí gól Trpišovského dokázal v úvodu druhého poločasu odpovědět Petr Štoček, potom však Podolští spustili kanonádu, která se zastavila na konečném skóre 6:1. Pro Malín to byl možná krutý výsledek, protože si dokázal vytvořit brankové příležitosti, ale v koncovce se mu nedařilo. Naopak chyby v malínské obraně dokázali Podolští potrestat.

Branky: Trpišovskký, Švadlenka, Semínko (z penalty), Zelený, Josef Fejfar, Šálený - Petr Štoček

Sestava: Beran - Mužátko, Semínko, Štoček, Svoboda - Trpišovský, Zelený, Spáčil, Josef Fejfar - Šálený, Švadlenka. Průběženě střídali Vávra, Jakub Fejfar.

Bílé Podolí - Malešov 1:4 (1:1)

V neděli nastoupili Podolští tentorkát na čáslavské umělé trávě proti Malešovu. Sobotní střelecké hody se neopakovaly, naopak nechybělo mnoho do vyrovnání víkendového skóre.

V prvním poločase se Podolští snažili o střely z dálky, ale Zelený, Spáčil, Jelínek ani Kupka nemířili přesně. Po trestném kopu Štočka a hlavičce Kupky zazvonilo břevno. Mírný tlak Kobylek vyvrcholil ve 35. minutě, kdy Spáčil využil špatné rozehrávky a vstřelil vedoucí branku. Malešovští však měli také šance, ale Beran dvakrát zasáhl. Až v poslední minutě prvního poločasu Podolští rozehrávali roh a Malešov z brejku vyrovnal - 1:1.

Ve druhém poločase podolským vázla kombinace, Malešov měl míč častěji ve své moci a ohrožoval Beranovu branku. V 55. minutě přišel druhý gól Malešova - po sérii rohů Podolští míč odvrátili jen na velké vápno, odkud zamířila tečované střela do protipohybu Berana - 1:2. Možná i v důsledku naběhaných kilometrů v týdnu Podolští nestíhali v pohodě hrající Malešov, který přidal další dvě branky. Na to se nemohl dívat trenér Šváb a nasadil se na posledních 10 minut do středu zálohy. Jeho dvě střely, stejně jako pokusy Zeleného či Švadlenky, už skóre nezměnily.

Reputaci si Kobylky pokusí napravit v neděli 26. února v dalším přípravném utkání proti Žlebům. Hraje se od 15 hodin na umělé trávě v Kutné Hoře.

Fotogalerie: FC BP - Malešov

Branka: Spáčil

Sestava: Beran - Toman, Kupka, Štoček, Jakub Fejfar - Josef Fejfar, Zelený, Svoboda, Spáčil - Švadlenka, Jelínek. Střídali Jansa, Šváb.

Zpět