Dvě domácí porážky definitivně posílají Kobylky do okresního přeboru

23.05.2023 14:39

Po výhrách nad Milovicemi a Vykání svitla Kobylkám malinká naděje, že by se s touto sezónou dalo ještě něco dělat. Bohužel následné dvě domácí porážky opět podržely podolské áčko u dna tabulky. Přitom jak derby proti Vrdům, tak zápas se Zelenčí o týden později měli Podolští dobře rozehraný a nebyli daleko od zisku alespoň bodu za remízu. Jenže závěrečné fáze obou zápasů Podolští nezvládli, a tak se radovali ze tří bodů soupeři.

Bílé Podolí - Vrdy 2:3 (2:0)

Před zápasem bylo vše jasné, zápas posledního celku s prvním měl být jen otázkou skóre. Jenže Kobylky nedaly favoritovi nic zadarmo a stejně jako na podzim ve Vrdech se rozhodovalo až v závěru zápasu. A stejně jako na podzim byli úspěšnější Vrdovští, kteří v nastaveném čase rozhodli o svém vítězství. Přitom do zápasu vstoupili mnohem lépe domácí a svou herní převahu dokázali vyjádřit i gólově: v 10. minutě se po standardce prosadil Tyšer, v 17. minutě po ukázkovém rozebrání hostující obrany přidal domácí snajpr po Dvořákově luxusní pobídce i druhou branku - 2:0! Jenže po vystřídání zraněného Jelínka museli domácí změnit rozestavení, podvědomě se zatáhli a hosté se čím dál více dostávali do hry. Technicky i fyzicky velmi dobře vybavené Vrdy ve druhém poločase potvrdily, proč jsou na čele tabulky, ale i přes velké množství šancí se jim nedařilo překonat bezchybného Dastycha. Až v 70. minutě přišlo snížení a o chvilku později i vyrovnání na 2:2. Když už to vypadalo, že Podolští ubrání alespoň remízu, dostal se míč po standardní situaci k Šoltovi, který s velkým štěstím prostřelil Dastycha - 2:3. Podolští tak poprvé na jaře doma nebodovali a zůstávají u dna tabulky.

Branky: 10., 17. Tyšer - 70. Semrád, 79. Šveřepa, 90.+1 Šolta. 

Sestava BP: Dastych - Skala, Šálený, Cakl (84. Chmelař), Jansa - Dvořák, Štoček ml., Fejfar, Bodlák (87. Weinlich) - Jelínek (36. Tronchev), Tyšer. Trenér Bohuslav Šváb.

Sestava Vrdy: Kožurik - Kloc, Semrád, Burjetka, Vavřina - Kapounek (61. Šolta), T. Petr, L. Petr, Nový, Šveřepa - Kořínek. Trenér Roman Masopust.

Rozhodčí: Šesták - Kuba, Nejedlo. 

Diváci: 130.

Bílé Podolí - Zeleneč 0:4 (0:0)

Podzimní utkání proti Zelenči rozhodl jediný gól a i v jarní odvetě to dlouho vypadalo na minimální gólový příděl. Podolští totiž své šance v první půli zahodili, podobně si začátkem druhého poločasu počínal i soupeř. Bohužel se však opakovala situace z minulého zápasu proti Vrdům: po 70. minutě to tam soupeři začalo padat a domácí neměli síly na odpor. Zeleneč nakonec skórovala čtyřikrát a zaslouženě si odvezla všechny body. Pro Kobylky se porážka rovná prakticky jistotě sestupu do okresního přeboru.

Branky: 71. Luhan, 82., 87. Kočevár, 89. Hajný. 

Sestava BP: Dastych - Skala, Šálený, Cakl, Jansa - Štoček st. (69. Horálek), Štoček ml., Fejfar, Bodlák (80. Müller) - Tyšer, Weinlich (88. Bíža).

Sestava Zeleneč: Natale - Janoušek, Capek (73. Havierník), Skuček, Novák, Hajný (60. Jindra), Housa, Larva, Javůrek, Nevařil (62. Ešner), Luhan (80. Kočevár). Trenér Richard Nájemník.

Rozhodčí: Mrkvička - Budil, Písařík. 

Diváci: 50.

Zpět