Generálka na I.B třídu vítězně

21.08.2011 10:02

Malešov - FC Bílé Podolí 2:3 (0:0)

Za parného sobotního odpoledne sehráli hráči podolského FC generálku na I.B třídu, do které vstoupí 28. srpna zápasem v Kondraci. Ačkoli předvedený výkon nebyl ideální, dokázali hosté zvítězit.

Podolští začali lépe a už ve 3. minutě se Zelený prodral obranou až k zakončení, ovšem mířil vedle. Hra byla vyrovnaná a hostům vázla kombinace, ve velkém vedru se špatně běhalo a bojovní domácí nepouštěli Bílé Podolí příliš do šancí. Ve 24. minutě se po rohu dostal k zakončení Semínko, ovšem brankář reflexivně vyrazil na další roh. Ve 27. minutě napřáhl Zelený z velké dálky, ale jeho pumelice šla těsně nad. Gól do šatny mohl vstřelit po sólu Šálený, ale ani on brankáře nepřekonal, proto skončil poločas bez branek.

Do druhého poločasu vstoupili hosté s cílem konečně vstřelit branku, ale udeřilo na druhé straně. V 50. minutě hosté špatně sehráli rohový kop a Malešov se dostal do brejku, který dokázal využít - 1:0. Mohlo být ještě hůře - V 51. minutě došlo k nedorozumění při rozehrávce a brankář Beran namazal přímo na nohu hostujícímu útočníkovi, který naštěstí netrefil prázdnou bránu. V 54. minutě přišel opět protiútok domácích, ale Beran zasáhl. Hosté se ke slovu dostali až v 58. minutě, ale hned z toho bylo vyrovnání. Toman našel na hranici velkého vápna Antoše, který srovnal na 1:1. V 63. minutě Jelínek střílel do brankáře, stejně tak Spáčil z následné dorážky (viz fotogalerie). Tlak hostů sílil, v 66. minutě vyhlavičkoval domácí obránce míč z brankové čáry. V 68. minutě se už skóre měnilo - Jelínek dobrým presinkem donutil k chybě brankáře (viz fotogalerie) a poslal hosty do vedení - 1:2. Po pěti minutách se skŕe opět měnilo, když po nedůrazu v podolské obraně bylo srovnáno - 2:2. Hosté chtěli vyhrát - nutili domácí k chybám a v 77. minutě se dostal do šance Spáčil, ale z malého vápna hlavičkoval nad. V 83. minutě Antoš trefil tyč. Rozhodnutí přinesla až 88. minuta, kdy po rohu hostů nedokázala domácí obrana odkopnout míč, a po faulu na Kupku penaltu proměnil Spáčil (viz video) - 2:3.

S předvedenou hrou trenér Šváb spokojen nebyl, na druhou stranu je dobré vidět nedostatky v přípravném utkání, než při ostrém zápase v Kondraci. Během přípravy Podolští ukázali, že dovedou plnit taktické pokyny trenéra, a pokud je dokáží plnit i v Kondraci, rozhodně nejsou bez šance.

Fotogalerie: Malešov - FC BP

Branky: Antoš, Jelínek, Spáčil

Sestava: Beran - Toman, Semínko, Štoček, Svoboda - Fejfar, Zelený, Trpišovský, Spáčil - Jelínek, Šálený. Střídali: Mužátko, Antoš, Chmelař, Kupka

Video:

88. minuta - Jan Spáčil dává z penalty na 3:2

Zpět