Kobylky díky vydařenému úvodu přetlačily Liblice

27.09.2021 15:50

Bílé Podolí - Liblice 3:1 (3:1) 

Před zápasem se oba soupeři krčili na chvostu tabulky, proto byl případný bodový zisk extrémně důležitý z hlediska dalšího podzimního vývoje. Taktika Kobylek byla jasná - vlétnout na soupeře, donutit ho k chybám a vstřelit rychlou branku. 

To se podařilo náramně - už ve 2. minutě Fejfar aktivním napadáním vystihl rozehrávku, Švadlenka poslal do samostatného úniku Weinlicha, který propálil Matouška - 1:0. V 8. minutě už to bylo o dvě branky: Švadlenka si naskočil na Smutného centr a v souboji s vyběhnuvším brankářem byl úspěšnější, 2:0! V 15. minutě centroval Radovnický, Fejfar pustil míč Kupkovi na velké vápno, ovšem prudká střela mířila jen doprostřed brány. Následně se hra vyrovnala a také hosté zahrozili několika rychlými úniky po stranách, ale s následnými centry si dokázala obrana poradit. Když to nešlo fotbalově, tak se Libličtí snížili k hodně nesportovnímu gestu - ve 37. minutě, kdy měli vrátit míč rozhodčího domácím, místo toho poslali kolmici za obranu a Dukay tváří v tvář Dastychovi snížil na 2:1. A mohlo být ještě hůře, ale další samostatný únik Dastych dokázal zlikvidovat! Na druhé straně si Fejfarův centr ve vápně krásně zpracoval Švadlenka a zamířil přesně k tyči, 3:1. 

Ve druhé půli se sice hrálo nahoru - dolů, ale gólové šance nepřicházely. Hosté spoléhali na nakopávané míče a standardní situace, které sice několikrát zakončili, ale buď zasáhl Dastych, nebo míč nemířil mezi tři tyče. Ani Podolští nevyužili otevřenější hry hostů a nedařila se jim předfinální fáze, aby zasadili definitvní úder čtvrtou brankou. V 79. minutě to s aktivitou při napadání rozehrávky přehnal Chmelař, který skluzem u rohového praporku poslal soupeře k zemi, za což viděl rovnou červenou kartu. Hosté si však přesilovku dlouho neužili, protože hned o dvě minuty později musel za vyvolání šarvátky pod sprchy Plachý. Nepříliš pohledný druhý poločas už se dohrál mezi vápny, branka v něm nepadla. 

Podolští nepředvedli bezchybný výkon, ale vstřelili tři branky a díky nim zaslouženě vyhráli. Stejně jako proti Městci Králové Kobylky vedly o dvě branky a soupeři se povedlo snížit, tentokrát však Csaplárova past nesklapla a naopak přišel důležitý gól do šatny na 3:1. Díky třem bodům Podolští odskočili trojici na sestupových místech, ale na klidný střed tabulky to zatím nestačí. Stejně bodů jako Podolští mají také Milovice, kam se Kobylky vypraví v následujícím kole. Hraje se v sobotu od 16:00 

Branky: 2. Weinlich, 8. a 44. Švadlenka - 37. Dukay. 

Sestava BP: Dastych - Kupka, Tyšer, Šálený, Jansa - Fejfar (89. Tronchev), Syutyk, Smutný, Radovnický (69. Chmelař) - Weinlich (53. Kubát), Tomáš Švadlenka. 

Sestava Liblice: Matoušek – Vostrovský, Bahr, Nouzák, Kliment – Dukay, Pačes, Schovanec, Hejda – Hrstka, Zimmermann (21. Plachý). 

Rozhodčí: Šnýdr Miroslav - Tichý Lukáš, Stejskal Miloš. 

Diváků: 50.

Zpět