Kobylky dokázaly jako první tým v sezóně bodovat v Českém Brodě

15.11.2016 22:33

Český Brod - Bílé Podolí 2:1 na penalty (1:1)

Podolské hráče zastihl závěr podzimu v dobrém rozpoložení, a tak si vůbec nepřipouštěli, že Český Brod, který je ve svých domácích zápasech posílený hráči z divizního áčka, poráží soupeře rozdílem třídy a zatím neztratil ani bod. Podolským se povedlo tuto sérii narušit díky brance Netáhla a kvalitním zákrokům Berana. V penaltách však byli jistější domácí a připsali si bod navíc. 

Podolští začali aktivně, jak je poslední dobou jejich dobrým zvykem, a v 5. minutě vybídl Vítek ke střele Netáhla, ovšem Hanuš byl na místě. V 8. minutě však Netáhlo zamířil lépe a domácí brankář na střelu k tyči nedosáhl - 0:1. V 10. minutě si připsal první ostrý zákrok Beran, když zlikvidoval samostatný únik Mašanského, který vystihl nepovedenou malou domů. Ve 14. minutě bylo vyrovnáno - domácí po odvráceném rohu vrátili míč do vápna, kde na hranici ofsajdu zakončoval Šmejkal - 1:1. Domácí po vyrovnání ožili a byli aktivnější, ale nedařila se jim finální fáze - podolská obrana zablokovala velké množství střel, takže Beran mohl být v klidu. Ve 38. minutě se po jedné zblokované střele dorážel Makovský do prázdné brány, ale ležící Beran dokázal máchnout rukou a míč zázračně vyrazit ještě před brankovou čárou! Šance se urodily i na druhé straně - Švadlenka ve 42. minutě střílel z vápna vedle a o dvě minuty později opět Švadlenkovu střelu vyrazil Hanuš a následná dorážka Vítka z úhlu šla jen do boční sítě. Poločas tak skončil nerozhodně 1:1. 

Ve druhé půli pokračovala mírná převaha domácích, ale do zakončení se přes kompaktní blok hostů příliš nedostávali. Když už se ke střele dostali, stálo to za to - ve 49. minutě hlavičkoval osamocený Hanzl těsně nad Beranovu branku. V 56. minutě přeloboval Mašanský vyběhnuvšího Berana, ale ještě před brankovou čárou stačil míč odkopnout Kupka na roh. Podolští zkoušeli útočit hlavně z rychlých protiútoků - v 63. minutě zakončoval Jelínek s pomocí teče obránce těsně vedle. Velké překvapení mohlo být dokonáno v 78. minutě, kdy Fejfarův roh trefil hlavou Kupka, brankář na míč nedosáhl, ale zazvonilo břevno Hanušovy brány. Při následné dorážce promáchl Švadlenka, a tak se hra vrátila na polovinu hostů. Ani závěrečný tlak českobrodských hráčů však změnu skóre nepřinesl a po výsledku 1:1 se šlo na penalty. 

Do penaltové loterie vstupovali Podolští povzbuzení páteckým úspěchem, ale už první penalta Šáleného, který se štěstím proměnil, dávala tušit, že to nebude tak suverénní. Domácí brankář Hanuš vystihl směr střel Fejfara, Semínka i Kupky a vychytal domácím bod navíc. 

Přesto ze zápasu v Českém Brodě převládá pozitivní dojem - Kobylky už čtyři zápasy po sobě bodovaly a před posledním podzimním zápasem proti Červeným Pečkám mají v tabulce pěkných 18 bodů, což je v jiných sezónách stav po 4. jarním kole. Navíc mohou Podolští tento účet vylepšit v posledním kole proti Červeným Pečkám - hraje se v neděli od 13:30. 

Fotogalerie: odkaz

Branky: 14. Šmejkal - 8. Netáhlo. 

Sestava FC: Beran - Kupka, Šálený, Semínko, Martin Šváb - Čakovský, Josef Fejfar, Netáhlo, Tomáš Švadlenka - Vítek, Jelínek (84. Weinlich). 

Sestava Český Brod B: Hanuš - Helmich, Skořepa, Slicho, Kozlíček - Šmejkal (70. Kratochvíl), Miňovský, Stejskal, Makovský - Mašanský (60. Moravec), Hanzl. 

Rozhodčí: Holakovská Tereza - Zuskin Petr, Dohnal Lukáš.

Video:

zákrok Aleše Berana na brankové čáře

šance Jaromíra Kupky

šance domácích

šance Davida Vítka

břevno po hlavičce Jaromíra Kupky

Zpět