Kobylky dokázaly obrat o body týmy z čela tabulky Jíkev a Velim B, na Městec nestačily, s Vykání se nehrálo

25.04.2023 07:09

Po výkonově slušném, ale bodově nulovém úvodu jara v Pečkách se Kobylky utkaly s celky z čela tabulky. Tři body proti Vykáni zhatil až hostující brankář svým gólem ve třetí minutě nastavení, naopak bod pro Kobylky z půdy lídra soutěže z Velimi zajistil svým gólem také v nastavení Luboš Štoček. Utkání proti Vykáni bylo odloženo kvůli nezpůsobilému terénu. Po čtrnáctidenní pauze však Kobylky nestačily na Městec Králové, odkud si odvezly pětibrankový příděl.

Bílé Podolí - Jíkev 2:2 (1:1)

V prvním jarním domácím zápase chtěly Kobylky konečně naplno bodovat, i když soupeřem byl aktuálně čtvrtý tým tabulky.

Domácí do zápasu vstoupili skvěle a už ve 3. minutě šli do vedení po chytrém obstřelu Weinlicha z 30 metrů - 1:0! Na rozbahněném hřišti šlo spíše o boj, což technicky dobře vybaveným hostům příliš nevyhovovalo. Přesto se dokázali prosadit po půlhodině, kdy středem hřiště prošel Pikous a střelou k tyči srovnal na 1:1. Ve druhém poločase se hrálo hlavně mezi vápny nadále s mírnou převahou hostů, kteří v 70. minutě dopravili míč do sítě, ale z ofsajdu, kdy si ještě na malém vápně zbytečně přihrávali do prázdné brány. Toho využili Podolští a v 83. minutě po Štočkově trestném kopu dokázal Tyšer na zadní tyči procpat svou hlavičku do sítě - 2:1. Následně dali domácí i třetí branku, ale pro faul uznaná nebyla. Hosté na poslední minutu poslali dopředu i brankáře Blažka, který nakonec rozhodl, když se k němu odrazil míč po nedůrazném odkopu a z vápna prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 2:2.

Z pohledu dění na hřišti šlo o spravedlivou dělbu bodů, ale vzhledem k tomu, že ještě pár sekund před koncem Podolští vedli a stačilo odkopnout míč z vápna, tak je velká škoda, že z toho nebyla první výhra v sezóně.

Branky: 3. Weinlich, 83. Tyšer – 28. Pikous, 90.+3 Blažek. 

Sestava BP: Dastych – Kubát (85. Müller), Weinlich, Skala, Fejfar, Šálený, Chmelař (39. Jansa), Cakl, Štoček ml., Tronchev (76. Dvořák), Bodlák. Trenér Bohuslav Šváb. 

Sestava Jíkev: Blažek – Zejmon, Schubert, Balcar, Náhlovský, Pařízek, Šittich, Kyrlyk, Klimpl, Pikous, Miko (62. Másílko). Trenér Kamil Mácha.

Rozhodčí: Budil – Čermoch, Nerad.

Diváci: 50.

Velim B - Bílé Podolí 1:1 (1:0)

Pokud se o zápase s Vykání dá hovořit jako o smolném, tak bod ze zápasu ve Velimi je vyloženě šťastný, jakkoli mu Podolští svým výkonem a bojovností šli po celých 90 minut naproti. V první půli hrozili hlavně domácí, kterým jejich tři gólové šance spolehlivě zneškodnil Dastych. Nakonec však čisté konto neudržel, protože ve 40. minutě inkasoval z penalty - 1:0. Ve druhé půli se domácí snažili přidat druhou branku, která by zřejmě rozhodla o třech bodech pro lídra soutěže. Jenže Dastych dál předváděl skvělé zákroky a když už ho domácí překonali, zaskočila za něj na brankové čáře obrana nebo branková konstrukce. A tak přišla 90. minuta, přímý kop z 20 metrů a Štočkovo neomylné zakončení - 1:1! Je skvělé, že i v sezóně, kdy se příliš nedaří, dokáží Kobylky obrat o body hlavního kandidáta na postup do I.A třídy.

Branky: 40. z penalty Bečvařík – 90.+1 Štoček. 

Sestava BP: Dastych – Skala (14. Tronchev), Šálený, Cakl, Jansa – Fejfar, Štoček ml., Dvořák, Bodlák – Tyšer, Weinlich. Trenér Bohuslav Šváb.

Velim B: Dejmek – Kosina (80. L. Vlk), Hrabal, J. Vlk, Jelínek, Nedbal (78. Pych), Bečvařík, Ceral (70. Pena), Bláža (67. Zajíc), Kuchař, Kasal (88. Hoření). Trenér Jiří Ptáček.

Rozhodčí: R. Jarolímek – M. Jarolímek, Volenec.

Bílé Podolí - Vykáň odloženo

Druhé jarní domácí utkání bylo odloženo z důvodu nepříznivého počasí. Den před zápasem soustavně pršelo, hřiště bylo pod vodou. Náhradní termín je středa 3. května od 17:30.

Městec Králové - Bílé Podolí 5:0 (2:0)

Zápas v Městci Králové se Kobylkám nepovedl. Domácí byli lepší ve všech směrech a potvrdili skvělou jarní formu - ve třech domácích zápasech mají skóre 14:0! Městec vedl v poločase o dvě branky a Kobylky určitě nechtěly skládat zbraně, protože kontaktní gól by je vrátil do hry o body. Bohužel tato strategie vzala za své hned zkraje druhého poločasu a zbytek zápasu byl jen otázkou skóre. Utkání je potřeba hodit za hlavu a soustředit se na další jarní kola.

Branky: 4. a 32. Jizba, 47., 55. Velenský, 71. Šorm. 

Sestava BP: Dastych – Chmelař, Šálený, Cakl, Jansa – Fejfar, Štoček ml. (63. Müller, 70. Tronchev), Weinlich, Tyšer, Bodlák – Jelínek (82. Dvořák). Trenér Bohuslav Šváb.

Sestava MK: Školník – Tyl, Vondrka, Střelec, Borecký, Nýč (84. Šádek), Velenský, Jizba (75. Šoufek), Sochor, Tůma (56. Šorm), Vobořil. Trenér Jan Šmidrkal. 

Rozhodčí: Mareš – Divilek, Palek. 

 

Zpět