Kobylky doma opět vyhrály, porazily Bečváry

22.04.2018 15:53

Bílé Podolí - Bečváry 3:1 (1:1) 

Po nečekaném zisku bodů z Hlízova, kde Kobylky neměly co ztratit, nastala naprosto odlišná situace. Podolští totiž v zápase s Bečváry museli vyhrát, pokud chtěli stáhnout bodové manko na nesestupové pozice. To se díky brankám Pulkerta, Špitálníka a Vítka podařilo, takže v tabulce přistály další tři body na konto FC. 

Jako již tradičně na jaře, tak i tentokrát šli jako první do vedení Podolští - v 9. minutě rozehrál Pulkert míč na Švadlenku, který dokonalým lobem na zadní tyč překvapil brankáře Hroudu - 1:0. Aktivní vstup do zápasu mohl zúročit Špitálník ve 12. minutě, když si všiml vyběhnutého brankáře a z 35 metrů jej zkoušel přelobovat, ale spolu s brankářem přestřelil i bránu. V 19. minutě hosté využili několikanásobného nedůrazu v obrané fázi domácích a Černý umístěnou ranou k tyči vyrovnal na 1:1. Domácí se snažili strhnout vedení na svou stranu ještě do poločasu - ve 34. minutě prudce vypálil Pulkert, ale Hrouda stihl míč vyrazit. Následně se dvakrát dostal do zakončení Špitálník, ale ani on brankáře neprostřelil. Do kabin se šlo za remízového stavu 1:1. 

Hned zkraje druhé půle se v gólové šanci ocitl Vítek, jenže Hrouda předvedl výborný zákrok a udržel remízový stav. Bečváry následně vyrovnaly hru a měly míč častěji na svých kopačkách, ale do zakončení se nedostaly. Na druhé straně přišel rychlý protiútok, centr Štočka ideálně zakončil Špitálník a poslal Kobylky do vedení 2:1. Odpovědět mohli hosté v 67. minutě, ale za Dastychem zazvonila jen tyč. V 68. minutě přidal třetí branku Vítek pěknou střelou na zadní tyč - 3:1. Podolští byli při chuti a mohli přidat i další branky - Špitálník šel sám na brankáře, chvíli po něm i Vítek, ale skóre už se nezměnilo. A to ani z penalty: v 84. minutě Štoček do samostatného úniku vysunul Špitálníka, který byl ve vápně faulovaný, ale pokutový kop zahodil Čakovský. Naštěstí to podolské hráče mrzet nemuselo a po vítězství 3:1 zůstaly tři body v Bílém Podolí. 

Podolští na šance zápas jasně ovládli a mohli vyhrát mnohem větším rozdílem, i když za stavu 1:1 přišla pasáž hry, kdy byli hosté lepší. Díky domácímu vítězství potvrdili Podolští tři body z Hlízova a dostali se na dosah mužstvům pohybujícím se ve středu tabulky. V dalším kole zajíždí Kobylky k dalšímu důležitému zápasu na půdu posledního celku tabulky do Tupadel, kde se pokusí natáhnout třízápasovou vítěznou sérii. Hraje se v sobotu od 17 hodin. 

Branky: 9. Švadlenka, 61. Špitálník, 69. Vítek - 19. Černý.

Sestava FC: Dastych - Jakub Fejfar, Šálený, Lukáš Toman, Čakovský - Vítek (76. Hájek), Josef Fejfar, Pulkert (46. Štoček), Chmelař (80. Netáhlo) - Špitálník, Tomáš Švadlenka. 

Sestava Bečváry: Hrouda - Uher, Vanta, P. Kuba, Kšírl, Holub (85. Píša), Jahoda, J. Kuba, Čáslava, Černý, Horáček. Trenér Milan Fišer. 

Rozhodčí: Stejskal - Chovanec, Tylchert. 

Diváků: 70.

Zpět