Kobylky dvakrát vedly, přesto proti Městci Králové berou jenom jeden bod

09.09.2021 12:23

Bílé Podolí - Městec Králové 3:3 (2:2)

V krásném počasí a před skvělou diváckou kulisou (kromě zápasu áčka probíhalo v sobotu také rozloučení s prázdninami a večerní zábava se skupinou Apeiron) chtěli podolští fotbalisté odčinit nepovedený zápas v Pečkách. Po dvaceti minutách to vypadalo velice nadějně po dvou brankách Štočka, ale stejně rychle dokázal soupeř vyrovnat. Také ve druhé půli domácí vedli díky Švadlenkovi, ale poslední slovo měl Městec a utkání skončilo remízou 3:3. 

Prvních 20 minut se domácím povedlo přesně podle představ. Ve 13. minutě totiž Štoček předvedl svou genialitu a ze 40 metrů přehodil brankáře, který stál na velkém vápně - 1:0. Ve 20. minutě potom po průniku Fejfara do vápna zahráli domácí rukou a následnou penaltu Štoček proměnil - 2:0. Jenže následně převzali iniciativu hosté a už ve 25. minutě se jim podařilo snížit po přečíslení obrany a hlavičce Jokla, který byl trestuhodně volný na malém vápně - 2:1. A to nebylo vše - ve 32. minutě po sérii chyb v obranné fázi nebezpečí odkopem zažehnal Šálený, ale podle rozhodčího to bylo s faulem a navíc ve vápně, s čímž sice domácí nesouhlasili, ale to bylo asi tak jediné, co s tím mohli dělat - 2:2. 

Také vstup do druhé půle se vydařil domácím - po velkém tlaku nutili městecké hráče k faulům a po jednom z trestných kopů Štoček posadil míč přesně na hlavu Švadlenky - 3:2. Za tohoto stavu mohli Podolští rozhodnout: Švadlenka svůj samostatný únik zakončil vedle, Kubátovu hlavičku po rohu vykopl z prázdné brány obránce stojící u tyče, po jednom z dalších rohů dokonce za Hamplem zazvonila tyč, ale skóre se neměnilo. Také hosté se dostali do zakončení a Dastych měl práci při dvou střelách z vápna, další dvě šly těsně vedle. V 76. minutě však napřáhl Kubelka a nechytatelnou ránou do šibenice vyrovnal na 3:3. Času bylo dost, ale Kobylkám nebylo přáno - po dalším ze Štočkových rohů hlavičkoval těsně nad Kupka a v poslední minutě se dostal za obranu Tyšer, který byl na hranici vápna sražen k zemi. Následný trestný kop zastavila zeď, a tak zápas skončil dělbou bodů. 

Zápas se povedl Štočkovi, který zaznamenal dvě branky a jednu asistenci. Bohužel tři inkasované branky jsou v domácím prostředí příliš. Podolští hráli proti velmi kvalitnímu soupeři, a tak i bod musí brát, ale vzhledem k průběhu zápasu mohly být tři. Nyní totiž budou hrát dvakrát venku, kde se jim zatím v této sezóně příliš nedařilo. Nepříznivou sérii se pokusí zlomit v Jíkvi, hraje se v sobotu od 17 hodin. 

Branky: 13. a 21. z penalty Štoček ml., 50. Švadlenka - 25. Jokl, 32. Šmidrkal z penalty, 76. Kubelka. 

Sestava BP: Dastych - Jansa, Kupka, Šálený, Weinlich - Fejfar, Štoček ml., Chmelař (70. Kubát), Radovnický (46. Smutný) - Tomáš Švadlenka, Jelínek (80. Tyšer). 

Sestava Městec: Hampl - Tyl, Šmidrkal, Kubelka, Střelec, Havránek, Tošovský, Velenský, Jokl, Poděbradský, Černovský. Střídal: Novotný. 

Rozhodčí: Benák Petr - Šmejkal Jiří, Jiřík Josef. 

Diváků: 100.

Zpět