Kobylky na úvod jara porazily Semice, Dastych chytil penaltu

26.03.2022 15:42

Bílé Podolí - Semice 2:1 (2:1)

V sobotu po poledni za krásného počasí se představily Kobylky v prvním jarním kole před domácími fanoušky proti nebezpečným Semicím, které na podzim vyhrály čtyři z šesti zápasů venku. Podolští do zápasu skvěle vstoupili a díky brankám Štočka a Švadlenky dokázali získat tři body.

Trenér Šváb apeloval na své svěřence, aby do zápasu vstoupili aktivně. Podolští splnili pokyny trenéra a už v 6. minutě šli do vedení - Dastychův nákop se snažil sklepnout pod sebe Weinlich, kterého nesmyslně sestřelil brankář Veselý a pískala se penalta, kterou Štoček s přehledem proměnil, 1:0. Hosté měli problémy s rozehrávkou, čehož využil Švadlenka, který díky důraznému napadání obral o míč váhajícího stopera a sám před brankářem si věděl rady - 2:0. A mohlo být ještě veseleji, když Weinlich rozjel akci po levé straně, Fejfar posunul míč na Švadlenku, který nezištně našel Štočka a krásné akci chybělo jen přesnější zakončení. O chvíli později si navedl míč Švadlenka a jen skvělá Veselého robinzonáda zachránila Semice od třetí pohromy. Hosté chtěli využít svou výškovou převahu a každý centr do vápna byl nebezpečný, ovšem Dastych si několikrát zjednal respekt a míč vyboxoval mimo vápno. Na druhé straně se ve skrumáži nejlépe zorientoval Tyšer, který krásně obstřelil brankáře, ale hráč u tyče dokázal míč vyhlavičkovat z prázdné brány. Gólovou šanci likvidoval Dastych, když dobře vyběhl a zlikvidoval samostatný únik. Ve 32. minutě hosté dokonce domácího brankáře překonali, ale na brankové čáře zasáhl Radovnický a pomohl udržet čisté konto. Jenže ve 39. minutě už se hostům podařilo snížit - po dlouhém nákopu dokázali vyhrát souboj na vápně a následně Bříza hlavou usměrnil míč k tyči, 2:1. Do kabin se šlo za těsného vedení domácích.

Ve druhé půli hosté změnili rozestavení, zjednodušili hru a dlouhými nakopávanými míči na své vysoké hráče si získali herní převahu. Bezpočet centrů do vápna, ať už ze hry nebo z rohových kopů, však dokázali Podolští uskákat a gólová šance přišla jenom jedna - v 65. minutě vytáhl Dastych gólovou hlavičku pod břevno na další roh. Podolští se chtěli vymanit z tlaku, ale hrozili spíše sporadicky. V 72. minutě se po narážečce s Tyšerem dostal do zakončení Švadlenka, ale Veselý dobře vyběhl a zlikvidoval i následnou Tyšerovu dorážku. Jenže čím dál větší horko bylo ve vápně domácích, kde si však hosté místo zakončení snažili vymodlit penaltu, což rozhodčí naštěstí několikrát správně vyhodnotil a nepískalo se. Až v 78. minutě se hosté dočkali a penalta skutečně přišla, ovšem Dastych vystihl směr a nepříliš umístěnou střelu zlikvidoval! To byl velký zlom - hosté se do šancí nedostali a domácí už si výhru vzít nenechali.

Ve druhém poločase tedy branka nepadla a díky náskoku z první půle zůstaly všechny body v Bílém Podolí. Hráči a trenéři si spolu s fanoušky mohli užít první jarní vítěznou děkovačku! Jde o prodloužení skvělé domácí série, v letošní sezóně si ještě nikdo tři body neodvezl. V tabulce mají Podolští 20 bodů a v příštím kole zajíždí do Pátku, zkusí přivézt nějaké body z venku. Hraje se v sobotu od 16:30.

Branky: 6. Štoček z penalty, 17. Švadlenka - 39. Bříza.

Sestava BP: Dastych - Skala, Kupka, Šálený, Jansa - Fejfar, Štoček ml., Radovnický - Tyšer, Tomáš Švadlenka, Weinlich (66. Tronchev).

Sestava Semice: Veselý - Bříza, Uher, Rychtařík, Jareš, Cáska, Švarc, Kubela, Šimekm Vavřík, Kudrna. Střídali: Novák, Drahorád, Koštíř, Hylmar.

Rozhodčí: Vyhnal Karel - Hanák Leoš, Boček Michal.

Diváků: 50.

Zpět