Kobylky nestačily na Hlízov, obdržely šest branek

11.06.2019 09:49

Bílé Podolí - Hlízov 0:6 (0:1) 

V předposledním kole I.B třídy přijel do Bílého Podolí vedoucí Hlízov, který si už v minulém kole zajistil postup do I.A třídy. Stejně jako na podzim inkasovali Podolští šest branek, ale tentokrát kvůli žalostné koncovce žádný gól nevstřelili a utržili největší debakl v sezóně. Dosud největší prohra byla 5:2 ve Zruči nad Sázavou. 

Přitom v prvním poločase to na žádné střelecké představení nevypadalo. V 10. minutě sice domácí dokázali přestřelit bránu z malého vápna, ale jinak se do šancí nedostávali. Podolští vyčkávali na kombinační tlak soupeře, a když nepřišel, zkusili se také vydat do útoku, ale do vyložené šance se nedostali. Ve 33. minutě se ve středu hřiště uvolnil Maxa a střelou z 20 metrů k tyči otevřel skóre - 0:1. Podolští se dostali do jediné šance, za to stoprocentní: Weinlich postupoval sám na brankáře, jenže zakončení se mu nepovedlo a Míšek míč chytil. Poločas vyhráli hosté nejtěsnějším rozdílem. 

Pakliže první půle byla na šance vyrovnaná a Hlízovští neměli v poli očekávanou převahu, druhá půle byla z podolského pohledu jedna velká katastrofa. Přitom Kobylky začaly dobře, dostaly se do gólové šance, ale brankář Míšek dobře zasáhl. V 51. minutě se však hosté dostali do zakončení, Dastych míč stihl vyrazit, ale dobíhající útočník dokázal míč z úhlu dostat do brány (na čáře se míč ještě obrana snažila neúspěšně odkopnout, proto je připsaný jako vlastní). Když v 53. minutě využili hosté standardku, bylo rozhodnuto - 0:3. Nic na tom nezměnily protesty domácích, že šlo o ofsajd. Podolští se nevzdali a chtěli skóre zkorigovat, ale Štočkův přímý kop Míšek chytil, stejně jako Fejfarův průnik. Na druhé straně udělili Hlízovští Kobylkám lekci z produktivity: z dálky se nechytatelně trefil Křelina a v poslední desetiminutovce dokonal hattrick Maxa - 0:6. Podolští se snížení nedočkali - Chmelařův dalekonosný lob zapadl těsně nad břevno, Kupka z rohu zakončoval vedle. Weinlich se dostal za obranu, ale doplatil na špatné zpracování. V závěru ještě rozvířil emoce hlízovský Křelina, který po zákeřném zákroku na Pulkerta měl jít předčasně do sprch, ale díky benevolentnosti rozhodčího Bočka zápas dohrál. Jinak ale rozhodčí zápas zvládli bez problémů a na jejich nepřízeň si Podolští určitě stěžovat nemůžou.

Sečteno a podtrženo Hlízov vstřelil tři krásné branky, k tomu se přidaly tři chyby při bránění, Podolští své šance nevyužili a je z toho hrozivě vypadající výsledek 0:6. Podolští si zbytečně zkazili skóre, které tak opět - pokud v posledním kole nespustí Kobylky kanonádu - bude záporné (aktuálně 41:46). Hlavní motivací však bude udržení pátého místa, čímž by se Podolští přiblížili novodobému maximu (2012/2013 4. místo, 44 bodů, skóre 48:50). Od té doby z toho nebylo nikdy lepší než 9. místo a jen jednou kladné skóre. Poslední zápas v Loučni se hraje v sobotu už od 15 hodin. Jedeme velkým autobusem, tak pojeďte s námi! 

Fotogalerie: odkaz Katka

Branky: 33., 81. a 88. Maxa, 51. vlastní, 53. Šváb, 67. Křelina. 

Sestava BP: Dastych - Kubát, Kupka, Radek Toman ml., Skala - Chmelař, Pulkert, Tomáš Švadlenka (81. Jan Švadlenka), Luboš Štoček ml. - Jelínek (62. Fejfar), Weinlich. Trenér Bohuslav Šváb. 

Sestava Hlízov: Míšek - Šváb T., Tafel, Navrátil, Šváb M. - Růžička, Kvíčala, Kopecký, Výborný - Maxa, Frejlach. Střídali: Tomíšek, Hačka, Křelina. Trenér David Linhart. 

Rozhodčí: Boček Michal - Ježek Ondřej, Hes Filip. 

Diváků: 100.

Zpět