Kobylky otočily nepříznivý vývoj proti Rožďalovicím

23.10.2021 23:21

Bílé Podolí - Rožďalovice 3:1 (1:1) 

Po prohře na půdě vedoucího celku se Podolští opět představili doma proti mužstvu ze spodní poloviny tabulky. Liblice i Žiželice odjely s tříbrankovým přídělem, stejně tak nakonec i Rožďalovice, i když už od první minuty vedly. Kobylky ale dokázaly góly Radovnického, Štočka a Švadlenky skóre otočit. 

Zápas začal pro domácí naprostou katastrofou - hosté na půlce rychle vhodili aut, překopli obranu a Veselý sám před Dastychem se štěstím propasíroval míč do brány - 0:1. Podolští byli jako opaření a hosté mohli přidat i druhou branku, ale Dastych stoprocentní gólovku vyrazil! Až po čtvrthodině se domácí osmělili, ale Štočkova střela šla těsně vedle. Až ve 29. minutě se Štočkův roh dostal na zadní tyč k Radovnickému, který nekompromisně propálil hradbu těl před sebou - 1:1. Jenže pak se ke slovu dostaly i nefotbalové věci, protože hosté se po několika sporných faulech a odmávaných ofsajdech začali více věnovat rozhodčím, což vyústilo v rozkouskování hry. K vidění bylo už jen po jednom nebezpečném trestném kopu na každé straně - Švadlenka pálil do tyče, hosté tyč o pár centimetrů minuli. 

Ve druhé půli Podolští nechtěli připustit podobný scénář, jako v úvodu zápasu, snažili se tvořit a mít hru pod kontrolou. V 50. minutě se po Kupkově pasu a Jelínkově přistrčení ocitl sám ve vápně Weinlich, ale jeho střelu Špígl zastavil. Skóre se měnilo až v 65. minutě, kdy se z trestného kopu Štoček trefil přesně k tyči - 2:1. To už hosté hráli o deseti, protože Havránek dostal za řečnění rovnou červenou kartu. Podolští mohli proti oslabenému soupeři zvýšit několikrát skóre, ale Weinlich ve vápně místo střely ještě kličkoval, Štočkova střela šla nad, Kupkova hlavička skončila na tyči a následně míč chytil brankář. Hosté zahrozili jedinkrát - v 75. minutě se dostali za obranu, ale místo zakončení si chtěl hostující útočník vykoledovat penaltu, což mu nevyšlo. Až v 88. minutě prodloužil Tronchev míč na Švadlenku, který obstřelil brankáře a dal Kobylkám jistotu tří bodů - 3:1. 

Zápas se hrál ve zvláštní atmosféře. Vše začalo tím, že Rožďalovice nastoupily v zelených dresech, přičemž jejich barvu si vždy volí domácí celek a Podolští mají právě zelenou. Hned v úvodu rozhodčí vykázal hostujícího hráče kvůli použití bílé lepenky na černých stulpnách. Těžko říct, jestli tím u rozhodčích padli v nemilost, každopádně následovalo několik kontroverzních faulů a ofsajdů a nutno podotknout, že se v některých případech verdiktům musel divit i přítomný delegát. Jenže Rožďalovičtí poté cítili křivdu prakticky po každém písknutí, a navíc to hráči i lavička rozhodčím dávali patřičně najevo. Pokud budeme mluvit o fotbale, tak vyhráli Podolští zaslouženě - měli více ze hry, více šancí a dali více branek. Přesto však bude nutné na herním projevu zapracovat, protože už v příštím kole přijedou Vrdy, které hrají v posledních kolech ve skvělé formě. Hraje se v sobotu už od 14 hodin. 

Branky: 29. Radovnický, 65. Štoček, 88. Švadlenka - 1. Veselý. 

Sestava BP: Dastych - Kubát, Kupka (83. Jansa), Šálený, Spáčil (46. Chmelař) - Fejfar (72. Smutný), Štoček ml., Tomáš Švadlenka, Radovnický - Jelínek, Weinlich (78. Tronchev). 

Sestava Rožďalovice: Špígl - Veselý, Dont, Kulychok, Chlomek, Tu, Hora, Najmon, Havránek, Beneš, Veselý. Střídali: Plch, Pletka. 

Rozhodčí: Laštovička Stanislav - Jeřábek Michal, Hájek Lukáš. Delegát: Kopic Miloslav. 

Diváků: 55.

Zpět