Kobylky po dvou letech vyhrály venku, v Milovicích rozhodl Švadlenka

02.10.2021 20:29

Milovice - Bílé Podolí 1:2 (0:1) 

Na nejdelší výjezd v rámci sezóny budou mít Podolští dobré vzpomínky. V Milovicích neměli více ze hry, ale měli více šancí a dvě z nich díky Švadlenkovi dokázali proměnit. 

Kobylkám se na hřištích soupeřů příliš nedařilo, proto byla taktika založená na pevné defenzivě. Častěji měli v úvodu míč na svých kopačkách domácí a dostali se i do šance, ale obrana dokázala zakončení z 10 metrů na poslední chvíli zablokovat. Ve 25. minutě dostali domácí výhodu trestného kopu z ideální pozice kousek za vápnem, ale naštěstí trefili jen zeď. Ve 30. minutě utekli hosté a Švadlenka z úhlu prověřil Fišera, který vyrazil na roh. Ve 34. minutě Kupka založil rychlý brejk a přes Troncheva se míč dostal ke Švadlenkovi, který se z hranice vápna trefil krásně ke vzdálenější tyči - 0:1. Podolští byli při chuti a vynutili si tlak. Ve 40. minutě míč po Štočkově centru propadl až na zadní tyč ke Kupkovi, ale ten kolenem nedokázal zakončit přesně. Poločas skončil nejtěsnějším vedením hostů. 

Začátek druhé půle začal sérií chyb v obranné fázi hostů, kteří dovolili Milovicím zakončovat z malého vápna, následně míč odražený od tyče dopravil do prázdné brány Dlouhý - 1:1. To rozhodně nebyl ideální vstup do druhé půle a hosté se nadále bránili. S trochou štěstí dokázali vyřešit dva další závary a přežili i nebezpečné zakončení z rohu. V 72. minutě zachránil Kobylky Dastych, který se skvěle přemístil za centrem na zadní tyč a hlavičku mířící do odkryté brány dokázal ještě před brankovou čárou zastavit! Ale také hosté měli šance: Fejfarovy centry nebezpečně zaměstnávaly obranu Milovic, jenže Fišer držel remízový stav po hlavičce Kupky i po přímém kopu Štočka. Podolští byli aktivnější a díky standardním situacím nakonec slavili vedoucí branku: opět po Fejfarově rohu vyskočil nejvýš Švadlenka a ukázal, jakou má střeleckou formu - 1:2! Domácí vsadili vše na útok za vyrovnáním, ale Dastych druhou branku neinkasoval a mohl se se svými spoluhráči radovat z vítězství. 

Podolští chtěli v Milovicích alespoň bodovat, aby soupeř v tabulce neodskočil, nakonec jsou z toho body tři. Přes všechny problémy se sestavou je to k nevíře, ale díky bojovnému výkonu a proměněným šancím překlopili hosté vyrovnaný zápas na svou stranu. V příštím kole čeká Kobylky opět soupeř z dolní poloviny tabulky, do Bílého Podolí přijedou Žiželice. Hraje se v sobotu od 16:00. 

Branky: 46. Dlouhý - 34. a 83. Švadlenka. 

Sestava BP: Dastych - Štoček st. (89. Jan Švadlenka), Kupka, Šálený, Kubát - Fejfar, Tronchev (85. Bíža), Smutný, Radovnický - Sanchez, Tomáš Švadlenka. 

Sestava Milovice: Fišer - Beneš, Rett, Vlačiha, Novotný, Tangl, Matějka, Krátký, Dlouhý, Muller, Krátký. Střídali: Solar, Gajdošík, Isailovič, Šimek. 

Rozhodčí: Dvořák Martin - Stejskal Miloš, Šestořád Jakub.

Zpět