Kobylky porazily Zruč a poskočily na čtvrté místo

11.05.2019 23:38

Bílé Podolí - Zruč nad Sázavou 2:0 (0:0)

Ve 21. kole nejnižší krajské soutěže na sebe narazily dva celky z opačných koutů Kutnohorska - do Bílého Podolí přijela zručská Jiskra. Domácí dokázali celozápasovou převahu korunovat dvěma brankami až po hodině hry, kdy se prosadili Švadlenka a Kupka. Díky třem bodům Kobylky zaujímají čtvrté místo v tabulce. 

Zápas začal náporem domácích, kteří hned ve 2. minutě mohli jít do vedení: Švadlenka si všiml vyběhnutého brankáře a jeho dalekonosný lob skončil na břevně; od něj se míč odrazil k dobíhajícímu Weinlichovi, který však tváří v tvář Daňkovi zamířil vedle jeho brány. Reparát mohl složit Weinlich v 5. minutě, ale i svou druhou gólovou šanci poslal vedle. Podolští pokračovali v tlaku, jenže ani střely Švadlenky a Pulkerta v síti neskončily. Navíc velké množství standardních situací dokázali domácí obránci uskákat, takže nakonec se mohlo měnit skóre na druhé straně - Louda si zaběhl za obranu a jeho ránu pod břevno musel likvidovat pohotovým zákrokem Dastych. Domácí chtěli ještě do poločasu vsítit vedoucí branku, ale Hájkův průnik, Švadlenkova hlavička ani Kupkova hlavička skóre nezměnily. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase pokračovalo dobývání zručské brány, ale tentokrát vyložené gólové šance nepřicházely. Hosté však sami vysvobodili Kobylky, když Kotek v 59. minutě nesmyslně skluzem zezadu zajel do Pulkerta a viděl rovnou červenou kartu. Podolští volnějšího prostoru využili hned v 61. minutě, kdy se po centru Chmelaře prosadil hlavičkou k tyči Švadlenka - 1:0. V 67. minutě opět centroval Chmelař, brankář míč neudržel, Hájek se ve vápně neukvapil a zpětnou přihrávkou našel na malém vápně volného Kupku, který zvýšil na 2:0. Bylo rozhodnuto, přesto byla otázka, jestli padnou další branky. Bohužel nepadly, protože Spáčilovu technickou střelu Daněk vyrazil na roh, Weinlichova rybička se mezi tři tyče nevešla, stejně jako Tomanovo zakončení na zadní tyči. Asi největší šanci na zvýšení skóre měl Chmelař, ale ten svou střelu na přední tyč také do brány nenamířil. Hosté zkusili zahrozit ze standardních situací, ovšem pozorný Dastych se připravit o čisté konto nenechal. Zápas skončil vítězstvím domácích 2:0.

Zručští měli zřejmě problémy se sestavou a hlavně s nasazením, protože šlo o úplně jiný výkon, než na podzim ve Zruči, kde Podolští inkasovali pět branek. Tentokrát měly jasně navrch Kobylky, které mohly rozhodnout hned na začátku utkání a vyhrát už první poločas vícebrankovým rozdílem. Nakonec ale tři body zůstaly v Bílém Podolí a nyní čeká Kobylky výjezd do Liblice, kde budou obhajovat aktuální čtvrté místo. Na Liblici si navíc Podolští věří - v posledních třech letech si odtamtud vždy odvezli nějaké body. Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz Domča

Branky: 61. Švadlenka, 67. Kupka.

Sestava BP: Dastych - Kupka, Radek Toman ml., Šálený, Spáčil - Chmelař, Kubát (82. Luboš Štoček st.), Pulkert, Hájek (87. Jan Švadlenka) - Tomáš Švadlenka, Weinlich (72. Luboš Štoček ml.).

Sestava Zruč: Daněk - Martinák L., Jouza, Jelínek L., Kotek - Louda, Martinák T. (74. Šindelář), Janda, Bareš - Kovář (62. Hirnyk), Jelínek P.

Rozhodčí: Poklop Petr - Babák Jan, Blatný Matěj.

Diváků: 60.

Zpět