Kobylky potvrdily vítězství z venku i doma proti Žiželicím

09.10.2021 18:48

Bílé Podolí - Žiželice 3:0 (1:0)

Po vítězství v Milovicích bylo důležité potvrdit tři body také na domácí půdě, přičemž nemohl přijet vzhodnější soupeř - Žiželice dosud nezískaly ani bod a krčily se na posledním místě tabulky. Povinné vítězství pro Kobylky přišlo díky brankám Švadlenky a Syutyka (2x).

Podobně jako v posledním domácím zápase proti Liblicím chtěli Podolští na soupeře vlétnout a skórovat co nejdříve. To se málem podařilo, protože hned v první minutě odcentrovat Radovnický a Jelínek nebezpečně hlavičkoval z 10 metrů, ale orazítkoval jen břevno. V dalších minutách se však hra vyrovnala a až ve 20. minutě přišla kloudná akce: Švadlenka potáhl míč po lajně a ve vápně našel Jelínka, jehož pohotovou střelu skvělým zákrokem vyrazil brankář na roh. Po něm už se domácí radovali - Smutný našel přesně hlavu Švadlenky, který se poslední dobou s podobných příležitostí nemýlí, 1:0. Domácí se sice uklidnili, ale místo kontrolování průběhu hry se přizpůsobili soupeři, který jednoduchou hrou založenou na nakopávaných míčích několikrát sahal po vyrovnání: ve 28. minutě hlavičkovali hosté z 15 metrů nedůrazně, ve 35. minutě málem využili nedorozumění v defenzivě, ale střela z bezprostřední blízkosti šla těsně vedle. Největší šance přišla ve 40. minutě po standardní situaci, ovšem Dastych vytáhl perfektní zákrok a střelu do protipohybu vyrazil na roh. Pojistku mohli přidat i domácí, ale Blumenthal čaroval a Švadlenkovu hlavičku vyrazil. Poločas skončil těsným vedením domácích 1:0. 

Podolští chtěli přidat druhou branku a přidat více klidu na své kopačky. To první se podařilo v 58. minutě, kdy po rohu propadl míč k Syutykovi, který se štěstím propasíroval míč do branky - 2:0. Ovšem uklidnění nepřišlo. Hosté nadále hrozili z rychlých protiútoků a jen díky Dastychovi se skóre nezměnilo. Šancí bylo dost i na druhé straně, ale Kupkovu hlavičku opět brankář senzačně vyrazil, Švadlenka trefil břevno. Hosté mohli korigovat v 80. minutě, ale ze hranice penalty mířili těsně vedle. V 84. minutě definitivně rozhodl Syutyk, který po Švadlenkově přihrávce bodlem trefil přesně k tyči - 3:0. Bylo rozhodnuto, zápas se dohrál za stavu 3:0.

Diváky sice musely bolet oči, přesto si vítěznou děkovačku užili. Tři body sice byly z kategorie povinných, ale rozhodně se nerodily lehce. Kobylky tak drží domácí neporazitelnost a v tabulce mají už 13 bodů. V následujícím kole v Býchorech můžou jenom překvapit, protože domácí jsou na čele tabulky a v poslední době mají výbornou formu. Hraje se v neděli v 15:30.

Branky: 20. Švadkenka, 58. a 84. Syutyk.

Sestava BP: Dastych - Jansa (70. Tronchev), Kupka, Šálený, Spáčil (65. Fejfar) - Kubát, Syutyk, Smutný, Radovnický - Tomáš Švadlenka, Jelínek (64. Tyšer).

Sestava Žiželice: Blumenthal - Mejvald, Živný, Mical, Yukal, Konížček, Chvojka, Klčo, Rous, Martinek, Kolčák. Střídal: Bazylov.

Rozhodčí: Kovář Otto - Garaja Miroslav, Mrkvička Jan.

Diváků: 60.

Zpět