Kobylky promarnily první poločas, všechny body zůstaly v Ostré

18.09.2021 20:19

Ostrá - Bílé Podolí 4:1 (3:0)

Po nešťastné porážce v Jíkvi se Podolští představili opět na hřišti soupeře. V Ostré byli favoritem domácí, ale Kobylky chtěly překvapit. To se bohužel nepodařilo, protože v prvním poločase třikrát inkasovaly. 

Úvod zápasu byl jako ze zlého snu - hosté ztratili míč na polovině hřiště a domácí rychlým pasem za obranu založili útok, který Wolf zakončil do prázdné brány - 1:0. Domácí se uklidnili a byli lepší na míči, další šanci po závaru ve vápně nevyužili. Ve 25. minutě se však opět po rychlém pasu za obranu prosadil Manhart střelou pod břevno - 2:0. Až po půl hodině se dostali do šance hosté - po Smutného centru na zadní tyči hlavičkoval Kupka vedle. O dvě minuty později vypadal nadějně trestný kop z 20 metrů - Štoček mířil do šibenice, brankář se jen ohlédl, ale míč bránu těsně minul. Kalich hořkosti si hosté vypili do dna v poslední minutě, kdy Dastych sice vychytal samostatný únik, ale následný odkop dokázal zablokovat Manhart tak šikovně, že skončil v síti - 3:0. 

Kdo čekal, že je zápas rozhodnutý, ten se spletl. Podolští nic nevzdali a udávali tempo hry. Výsledkem bylo snížení v 56. minutě, kdy si na Štočkův přímý kop naskočil Švadlenka - 3:1. A mohlo být ještě veseleji, jenže brankář Procházka domácí podržel při závaru, po kterém vyrazil Kupkovu střelu pod břevno i následnou patičku Syutyka. Syutik střílel i v 65. minutě, ale Procházka opět výborně zasáhl, stejně tak v 68. minutě po hlavičce Radovnického. V 70. minutě na míč před prázdnou bránou těsně nedosáhl Švadlenka. Domácí čtyřikrát vystřídali a hru vyrovnali, navíc hrozili z rychlých protiútoků. V 75. minutě ještě Dastych vyřešil zakončení k tyči z 10 metrů, ale v 80. minutě už domácí zakončovali rychlý brejk do prázdné brány - 4:1. Podolští tentokrát neměli hráče na střídání, takže v posledních deseti minutách neměli síly na korekci výsledku. Naopak od páté inkasované branky je zachránil ofsajd po dalším z domácích brejků. 

Podolští ve druhém poločase ukázali, že fotbal hrát umí, ale těžko říct, proč to nešlo už v první půli. Je to velká škoda, protože v Ostré rozhodně šlo bodovat, jenže první a poslední minuty poločasu vše zhatily. Navíc se hosté museli potýkat s nečekaně velkou marodkou, z různých důvodů chyběli Fejfar, Čakovský a na poslední chvíli také Tyšer a Kubát. Naopak dobrou zprávou je start Tarase Syutyka, jehož přestup byl v týdnu dotažený. Stejně jako v minulých utkáních je potřeba ocenit výkony rozhodčích, kteří na obě strany drželi stejný metr a i přes drobné vyostření v závěru zápas zvládli s přehledem. Nedá se nic dělat, ve zbývající části podzimu je potřeba podávat výkony podobné tomu ve druhém poločase v Ostré, potom přijdou i body. Ideálně už v příštím kole, kdy do Bílého Podolí přijede Liblice. Hraje se v sobotu od 16:30. 

Branky: 1. Wolf, 25. a 44. Manhart, 80. Dozorec - 56. Švadlenka. 

Sestava BP: Dastych - Kupka, Jansa, Šálený, Weinlich - Syutik, Smutný, Štoček ml., Radovnický - Tomáš Švadlenka, Chmelař. 

Sestava Ostrá: Procházka - Moudrý, Ghanem, Novák, Chramosta, Bílek, Dejl, Manhart, Wolf, Dozorec, Kukla. Střídali: Zápotocký, Bíma, Dozorec, Blín. 

Rozhodčí: Kratochvíl Vladimír - Bekešský Ondřej, Trumpus Zbyněk.

Zpět