Kobylky si vyzkoušely přírodní trávník

13.03.2011 21:51

FC Bílé Podolí - Žleby 4:1

V předposledním přátelském zápase přivítalo Bílé Podolí celek Žlebů, který hraje okresní přebor. Utkání se hrálo na hřišti v Bílém Podolí a bylo v letošní přípravě první mimo umělou trávu.

První poločas začali domácí náporem, ovšem tlak přinesl pouze neproměněné šance Šilhy, Jelínka a Zeleného. Hosté se osmělili po dvaceti minutách, ale Beran čisté konto udržel. Po půlhodině otevřel skóre Libor Jelínek, který unikl obraně a zařídil tak domácím vedení 1:0. Hráči Bílého Podolí měli mnohem častěji míč na svých kopačkách, a tak si mohli vyzkoušet různé varianty kombinace, které kromě dvou nastřelených břeven brankový efekt nepřinesly.

Do druhého poločasu nastoupili Podolští s cílem zvýšit náskok. To se jim povedlo díky Spáčilovi, který si počkal na zadní tyči a hlavičkou upravil na 2:0. Trenér Radek Toman dal příležitost i hráčům z lavičky, ale domácí nepolevili - naopak náskok zvýšili, když Švadlenkovu střelu do tyče dorazil Jelínek a bylo to 3:0. Jelínkova rychlost dělala žlebským obráncům velké problémy a po zpětné přihrávce při jednom z Jelínkových úniků se trefil Mužátko a zvýšil už na 4:0. Tento stav v závěru korigoval krásnou ranou z přímého kopu Vašíček a utkání skončilo výsledkem 4:1.

Kobylky se poprvé v zimní přípravě představily svým fanouškům a ti měli důvod ke spokojenosti, protože výkon nebyl špatný, i když samozřejmě je co zlepšovat. Poslední přátelské utkání se odehraje v neděli v Horních Bučicích.

Fotogalerie: FC BP - Žleby

Sestava: Beran (46. Červinka) - Lukáš Toman, Štoček, Mužátko, Jakub Fejfar (65. Švadlenka) - Josef Fejfar (60. Vávra), Šálený, Zelený (70. Weinlich), Spáčil - Jelínek, Šilha (60. Kupka)

Branky: Jelínek 2, Spáčil, Mužátko

Zpět