Kobylky spalovaly šance a Jestřábí Lhotu zdolaly až na penalty

05.05.2018 19:18

Bílé Podolí - Jestřábí Lhota 1:0 na penalty

Velmi důležitý záchranářský souboj byl na programu přesně uprostřed jarní sezóny - utkal se 12. a 13. tým tabulky. Podolští byli v zápase lepší, ale brankář Málek všechny šance pochytal, a tak se za bezbrankového stavu šly kopat penalty. V nich zase exceloval brankář Dastych, takže bod navíc zůstal v Bílém Podolí.

Trenér Šváb pořádně zamíchal se sestavou a naordinoval svému týmu rozestavení 3 - 4 - 3, aby se domácí dostávali na útočné polovině do přečíslení. Začátek zápasu byl však opatrný - oba týmy vycházely ze zabezpečené obrany a nepouštěly soupeře do šance. Domácím situace v tabulce velela útočit, ale míče, které létaly do vápna, bez problémů obrana odvracela. Až po půl hodině se do míče z vápna opřel Vítek a dorážející Jelínek byl sám před brankářem, ale už moc blízko a trefil jen Málka. Podobná situace přišla ve 40. minutě - z vápna střílel Pulkert a dorážku Weinlicha opět zlikvidoval Málek. Hosté se dostali před bránu jen po několika standardních situacích, ale Dastycha výrazně neohrozili. Poločas skončil bez branek.

Druhá půle už byla na šance bohatší - už ve 48. minutě Weinlich vybojoval trestný kop 22 metrů od brány a Štoček pořádně protáhl Málka, který vyrazil míč před sebe. Následnou dorážku Vítek dobře trefil, ale bohužel jen do míst, kde byl připravený lhotský brankář. V 56. minutě postupoval sám na brankáře Weinlich, ale jeho střela na zadní tyč prošla těsně vedle. V 60. minutě Štoček nacentroval do vápna a Jelínkova hlavička se odrazila od břevna zpět do hry! Následný závar nedokázali Podolští přetavit v zakončení do odkryté brány. Podolští i nadále ovládali hru, ale hosté se několikrát dostali do brejků - v 70. minutě prošli až do vápna a obrana na poslední chvíli odkopávala míč na roh. Po něm Dastych nebezpečný závar vyřešil a opět útočili domácí. V 81. minutě po Špitálníkově rohu prodloužíl hlavou na přední tyči míč Vítek, Kupka zakončoval do odkryté brány, ale Málek zázračně vyrazil míč na další roh. Tlak Kobylek se stupňoval - v 84. minutě Fejfar napřáhl z 20 metrů, ale Málek byl nepřekonatelný a robinzonádou vyrazil na další roh. V nervózním závěru už branka nepadla a po bezbrankové remíze se šlo na penalty.

V nich Kobylky podržel brankář Dastych, který dvakrát zneškodnil pokusy hostů, zatímco Fejfar, Šálený, Kupka i Špitálník proměnili. Bod navíc tak brali domácí, ale i hosté byli spokojení, protože si odvezli bod, pro který si přijeli.

Situace v tabulce je na sestupových pozicích je poměrně komplikovaná, takže i dva body jsou pro Kobylky dobrým výsledkem. V dalším kole zajíždí Podolští do Tuchorazi, které mají co vracet za podzimní domácí porážku. Hraje se v neděli od 17 hodin.

Branky: -

Sestava FC: Dastych - Frčka, Šálený, Kupka - Vítek, Štoček (62. Josef Fejfar), Pulkert, Chmelař (69. Špitálník) - Tomáš Švadlenka, Jelínek, Weinlich (76. Čakovský).

Sestava Jestřábí Lhota: Málek - Skalický, Hron (66. Krupka), Kesner, Mikeš, Martinek, Klička, Šindelář, Pavelka, Kubíček, Týma. Trenér František Machurka.

Rozhodčí: Burian Michal - Glogar Lukáš, Doubrava Jakub.

Diváci: 50.

Zpět