Kobylky téměř rok nevyhrály, pak to zvládly dvakrát za čtyři dny

13.05.2023 10:15

Málokdo si po zápase v Rožďalovicích v červnu 2022 dokázal představit, že jde na dlouhou dobu poslední soutěžní vítězství pro podolské áčko. Nepříznivou sérii se Kobylkám podařilo utnout až v domácím zápase proti Milovicím. Hned v následujícím vloženém kole přišla druhá výhra - proti Vykáni se hrálo ve středu a Podolští zvítězili 4:1. V Pátku však stoupající formu Podolští nepotvrdili a padli po výsedku 5:1.

Bílé Podolí - Milovice 3:1 (1:0)

Konečně! Po téměř dvaceti zápasech bez výhry si mohli podolští hráči a trenéři zakřičet vítězný pokřik. V utkání posledního celku s předposledním šli do vedení domácí v 17. minutě, když Weinlich dorazil své vlastní zakončení po předchozím samostatném úniku - 1:0. V prvním poločase mohl být rozdíl ve skóre výraznější, ale Štočkův trestný kop šel těsně vedle, stejně tak Weinlichův lob. Toho využili hosté v 60. minutě, kdy se Mullerovi podařilo po závaru vyrovnat na 1:1. V této sezóně se už několikrát nepodařilo Kobylkám dotáhnout dobře rozehraný zápas do vítězného konce, i tentokrát to spíše vypadalo na remízu. Ale v 78. minutě se rozeběhl Bodlák ke svému prvnímu gólu za Bílé Podolí a o dvě minuty později potvrdil zasloužené vítězství domácích svým druhým gólem Weinlich - 3:1.

Branky: 17. a 80. Weinlich, 78. Bodlák - 60. Muller.

Sestava BP: Dastych – Chmelař, Šálený, Cakl, Jansa – Dvořák, Štoček ml., Fejfar, Bodlák – Weinlich, Tronchev (86. Müller).

Sestava Milovice: Kopecký – Solar (78. Štěpánek), Zedníček, Dlouhý, Beneš, Jan Krátký, Vlačiha, Müller, Jakub Krátký, Drahorád, Matějka.

Rozhodčí: Braunšveig Vojtěch - Tichý Lukáš, Pomykáček Roman.

Diváci: 75.

Bílé Podolí - Vykáň 4:1 (2:1)

Po prvním vyhraném utkání nebylo moc času na přípravu pro zápas s Vykání, který byl v původním termínu odložený kvůli podmáčenému hřišti. Tentokrát se hrálo a ve středečním podvečeru si Kobylky připsaly další tři body! Je pravda, že Vykáň má na jaře problémy se sestavou a do Bílého Podolí přijela jen v jedenácti hráčích, přesto jde o kvalitní mužstvo, které se stále nachází v první polovině tabulky.

V úvodu zápasu byli sice aktivnější hosté, ale do vyložené šance se nedostali. Za to domácí šli z první vážnější akce do vedení - stejně jako proti Milovicím, tak i proti Vykáni to bylo  v 17. minutě, tentokrát díky brance Troncheva - 1:0. Proti Vykáni však u jedné branky nezůstalo a hned v 19. minutě navýšil vedení Štoček na 2:0. Jenže hosté to nezabalili, vytvořili si převahu a také šance, ale Dastych držel svými zákroky podolské naděje na druhou výhru v řadě. Přesto se Vykáni podařilo chvilku před přestávkou snížit na 2:1 a do druhé půle bylo zaděláno na drama. Naštěstí Podolští v 60. minutě opět odskočili na dvoubrankový rozdíl, když se trefil Jelínek - 3:1. Hosté si opět vytvořili šance, ale nebyli tak efektivní v zakončení. To na druhé straně v 77. minutě Bodlák přidal uklidňujicí čtvrtou branku a bylo rozhodnuto - 4:1. Početná divácká návštěva musela být spokojená s kvalitou zápasu i s druhou výhrou Kobylek v řadě. Na domácí půdě to na jaře jde - bilance dvou výher a jedné remízy není vůbec špatná.

Branky: 17. Tronchev, 19. Štoček, 60. Jelínek, 77. Bodlák – 42. Huráb.

Sestava BP: Dastych – Skala, Šálený, Cakl, Jansa – Dvořák, Štoček ml., Fejfar, Bodlák (80. Müller) – Jelínek (80. Tyšer), Tronchev (86. Horálek). Trenér Bohuslav Šváb.

Sestava Vykáň: Šulc, O. Bejbl, Huráb, Novotný, M. Kočí, Dlouhý, J. Kočí, Hanzlík, Ratner, Kramář, Láska. Trenér Filip Novotný.

Rozhodčí: Budil Daniel - Brýl František, Mrázek Radek.

Diváci: 85.

Pátek - Bílé Podolí 5:1 (3:0)

Po dvou výhrách na domácím hřišti chtěli Podolští rozšířit svůj bodový přísun také ze hřišť soupeřů. Že to jde, se Kobylky přesvědčily například ve Velimi, kde dokázaly remizovat. Úvod zápasu byl vyrovnaný a hosté měli pár náznaků, ale k pořádnému zakončení se nedostali. Následně domácí hru vyrovnali a podařilo se jim vstřelit dvě rychlé branky - od té chvíle to byla jednoznačná záležitost pro domácí Pátek. Pátečtí útočníci Navrátil s Ramšákem si otevřeli střelnici a už do poločasu vytvořili svému celku pohodlný tříbrankový náskok, který ve druhém poločase ještě navýšili. Podolští měli před zápasem velké problémy se sestavou, takže vlastně byli rádi, že zápas vůbec odehráli. Dalším pozitivem je překazení čistého konta domácích díky Štočkově trefě. Zápas je potřeba hodit za hlavu a soustředit se na derby proti Vrdům, které se hraje v sobotu od 17 hodin.

Branky: 24. a 40. Navrátil, 26., 65. a 78. Ramšák – 75. Štoček.

Sestava BP: Dastych – Skala, Šálený, Cakl, Jansa – Dvořák, Štoček ml., Fejfar, Bodlák – Tronchev, Müller. Trenér Bohuslav Šváb.

Sestava Pátek: Barták – Mejzr, Málek, Ramšák, Papoušek, Puk (71. Bartheldy), Navrátil, Šťastný, Stibor (87. Čáslavský), Bureš (69. Štok), Stehlík.

Rozhodčí: Kramný Tomáš - Budil Daniel, Nerad Vojtěch.

Zpět