Kobylky v Ostré neuspěly

08.09.2020 21:27

Ostrá - Bílé Podolí 5:1 (3:0) 

Po zápase s Býchory a vydřených třech bodech se podolští fotbalisté vydali do Ostré, aby se pokusili o import bodů ze hřiště soupeře. Snaha však vzala za své už v prvním poločase, kdy domácí vstřelili tři branky. 

Domácí do zápasu vstoupili zostra a hned ve 4. minutě si vytvořili gólovou šanci, naštěstí zakončovali vedle. Když už se zdálo, že hosté úvodní tlak ustáli, tak přišel zpětný centr od brankové čáry, který na zadní tyči zakončil volný Dozorec do prázdné brány - 1:0. Domácí se uklidnili a i nadále měli převahu, ale ke druhému gólu jim pomohl až rozhodčí, který odpískal penaltu za údajnou ruku ve vápně - 2:0. Hosté se nevzdali a dostali se i do zakončení - Tyšerova tečovaná střela jen o centimetry minula tyč Procházkovy brány. Kubát dokonce domácího brankáře překonal, ale míč se po krásné střele z 25 metrů od břevna odrazil na brankovou čáru a zpět do hry. Jenže těsně před koncem poločasu domácím vyšel rychlý brejk po nepovedené standardce Kobylek a bylo prakticky rozhodnuto - 3:0. 

O poločasové přestávce si Podolští řekli, že za žádnou cenu nechtějí odjet s ostudou, změnili taktiku a v úvodu druhého poločasu to vypadalo nadějně. Pakliže si hosté v prvním poločase pořádně třikrát po sobě nepřihráli, tak ve druhé půli si přihráli hned čtyřikrát a bylo z toho snížení, když Hájek vysunul do vápna Tyšera, který střelou na zadní tyč korigoval na 3:1. Jenže prakticky z protiútoku domácí opět odskočili na tři branky a bylo po nadějích - 4:1. V 80. minutě se ještě krásnou střelou zpoza vápna do šibenice trefil Dejl a upravil na konečných 5:1. Od ještě většího debaklu zachránil Kobylky Dastych, který další dvě gólovky zneškodnil. 

Podolští odehráli celý zápas v jedenácti hráčích, kterým ve druhé půli rychle ubývaly síly, zvlášť když domácí pětkrát vystřídali a celkem se na hřiště dostalo 12 hráčů ročníku 99 a mladších. Na straně domácích však byla i fotbalová kvalita, rychlost a bojovnost, přičemž Kobylky v těchto parametrech zahrály pod svoje možnosti. Šanci na nápravu budou mít opět na domácím hřišti - v sobotu přijede do Bílého Podolí Suchdol. Hraje se od 17 hodin. 

Branky: 17. a 54. Dozorec, 31. z penalty Chramosta, 45. Zápotocký, 80. Dejl - 52. Tyšer. 

Sestava BP: Dastych - Čakovský, Kupka, Šálený, Jansa - Fejfar, Hájek, Kubát, Radovnický - Tomáš Švadlenka, Tyšer. 

Sestava Ostrá: Procházka - Jíša, Štejnar, Vojtěch, Hradecký, Chramosta, Bílek, Dejl, Marhant, Dozorec, Zápotocký. Střídali: Ghanem, Kluzáček, Bíma, Šedina, Kukla. 

Rozhodčí: Jarolímek - Glogar st., Glogar ml.

Zpět