Kobylky v Poděbradech nepřekvapily

19.10.2019 13:49

Slovan Poděbrady - Bílé Podolí 3:1 (2:0) 

Podolští jeli do Poděbrad překvapit lídra soutěže, který v dosavadním průběhu ještě neprohrál a jen jednou nezískal všechny body. Svou suverenitu potvrdil Slovan i tentokrát, když zvítězil 3:1. Čestný úspěch Kobylek si připsal Weinlich. 

Utkání se hrálo v sobotu dopoledne a hosté si prvních 20 minut zvykali na to, že jsou už na hřišti a ne ještě v posteli. Domácí rozjeli kolotoč, využívali velké hřiště ke kombinacím na křídlech a posílali do vápna nebezpečné centry. Podolští nápor přežili jen díky Dastychovi a jeho skvělým reflexům, kterými zmařil tři stoprocentní šance. Ve 24. minutě však přišla penalta, kterou Mišák otevřel skóre - 1:0. Podolští i za tohoto stavu vyčkávali, co vymyslí soupeř, zároveň se ale několikrát dostali na dostřel brány Slovanu, jenže Chmelař střílel nad a Švadlenkovu střelu zblokovala obrana na roh. Ve 42. minutě podnikli domácí rychlý brejk, který zakončil Šulc přesně - 2:0. Přestože zbývalo do konce poločasu minimum času, mohli Podolští vyrovnat! Nejprve Weinlich krásně převzal míč na hranici vápna, ale střelou z 10 metrů bránu přestřelil. V poslední minutě se míč po rohu několikrát odrazil v malém vápně, ale Kupka ho nedokázal usměrnit do sítě. To byla velká škoda, poločas vyhráli domácí o dvě branky. 

Ve druhé půli pokračovala převaha domácích, kteří drželi míč na svých kopačkách a dostali se i do šancí, ale Dastych chytal ve velké pohodě a gólovou hlavičku vyškrábl na roh, stejně jako střelu z vápna. Až v 77. minutě Podolští špatně dostoupili rozehraný roh a Mišák z vápna krásnou střelou zavěsil do šibenice - 3:0. Bylo rozhodnuto, ale Podolští se nevzdali a mohli přidat alespoň čestný úspěch: Weinclich krásně prošel přes dva hráče u lajny, jeho zpětná přihrávka našla na malém vápně úplně volného Chmelaře, který ovšem minul prázdnou branku! Až v 88. minutě se hosté dočkali: Fejfar si při exekuci trestného kopu sice málem vymknul kotník, ale následně vznikl závar, ve kterém míč po několika odrazech doputoval až k Weinlichovi, který snížil na 3:1. Na další snížení už nebyl čas ani síly, zápas skončil výsledkem 3:1. 

Při určité konstalaci opravdu šlo uhrát lepší výsledek, ale to by Podolští museli být v proměńování svých šancí úspěšnější. Domácí však vyhráli zaslouženě a ukázali, že ne náhodou jsou na čele tabulky. Také se sluší pochválit za bezchybný výkon všechny tři rozhodčí - po zvláštních okolnostech v předešlých zápasech se tentokrát pískala rovina. Podolští však mohou se vztyčenými hlavami vyhlížet dalšího soupeře, tentokrát z opačného konce tabulky. V neděli od 14:30 se hraje opět venku - v Kněžicích. 

Branky: 24. z penalty a 77. Mišák, 42. Šulc - 88. Weinlich. 

Sestava BP: Dastych - Frčka, Kupka, Šálený, Jansa - Štoček ml., Fejfar, Tomáš Švadlenka, Radovnický - Weinlich, Chmelař. 

Sestava Poděbrady: Hadvičák - Borovička, Bernard, Havrda, Mišák, Nikulin, Šulc, Hran, Jiráň, Ber, Sekera. Střídali: Hron, Štítkovec, Pacovský. 

Rozhodčí: Stádník Vladimír - Pejša Tomáš, Sandev Viktor.

Zpět