Kobylky v přípravě porazily Tupadly, ale ve Světlé se neprosadily

09.08.2018 13:26

Bílé Podolí - Tupadly 2:1 (1:1)

K prvnímu utkání po krátké letní pauze nastoupili Podolští po několika intenzivních trénincích, které měly obnovit fyzickou kondici nabranou v zimě. Přesto domácí se soupeřem dokázali celý zápas běhat a vytvořit si více brankových příležitostí. Jako první šli do vedení Podolští po hlavičce Švadlenky, ale ještě před poločasovou přestávkou srovnal Fuksa. Ve druhé půli byli lepší domácí a dokázali to vyjádřít i brankově díky Čakovskému. Kaňkou na jinak povedeném zápase je zranění kolene Miloše Horálka a svalové zranění Davida Hájka.

Branky: Švadlenka, Čakovský - Fuksa.

Sestava FC: Dastych - Šálený, Kupka, Čakovský, Radek Toman ml. - Pulkert, Josef Fejfar, Chmelař, Hájek - Tomáš Švadlenka, Jan Švadlenka. Střídali: Horálek, Štoček. Trenér Bohuslav Šváb.

Sestava Tupadly: Remeš - Zahradník, Hudec, Císař, Vojaček – Janeček, Fuska, Smutný, Vančura – Chleborád, Špičák. Střídali: Hašek, Š. Pipek, Čermák, Bártík. Trenér Karel Mikeš.

Světlá nad Sázavou - Bílé Podolí 4:0 (3:0)

Na půdu soupeře bojujícího v loňské sezóně o postup do krajského přeboru vyrazili Podolští ve všední den, a podle toho také vypada docházka hráčů. Navíc hned v úvodu zápasu Podolští dvakrát inkasovali. Také hosté si dokázali vytvořit brankové příležitosti, ale bratři Švadlenkové ve svých samostatných únicích neuspěli. Ve druhém poločase se hosté více věnovali bránění a domácím povolili už jen jednu branku, sami zahrozili jen po standardních situacích a opět jedním neproměněným únikem. Hrálo se na krásném hřišti a k vidění bylo několik povedených kombinací ve středu pole, ale finální přihrávky hostům vůbec nešly. Do dalších zápasů je nutné zapracovat na předfinální a finální fázi.

Branky FC:

Sestava FC: Beran - Mužátko (70. Bohuslav Šváb), Kupka, Šálený, Jansa - Josef Fejfar, Štoček, Pulkert, Čakovský - Jan Švadlenka, Tomáš Švadlenka.

Zpět