Kobylky v prvním kole padly ve Staré Boleslavi

24.08.2013 21:37

Brandýs nad Labem / Stará Boleslav - Bílé Podolí 4:1 (2:0)

K prvnímu mistrovskému utkání odjížděli podolští fotbalisté odhodlaně - na jaře totiž dokázali z Brandýsa přivézt výhru 2:1 (odkaz). Tentokrát se nehrálo v Brandýse nad Labem, ale za řekou ve Staré Boleslavi, a domácí hráči byli nad síly Kobylek.

Úvod zápasu byl jak ze zlého snu. První gólovku ve 3. minutě ještě Nečas stačil vyrazit na roh, ale v 5. minutě už se skóre měnilo, když přečíslení zakončili domácí střelou k tyči - 1:0. Hosté se ještě nevzpamatovali a skóre se měnilo podruhé - v 7. minutě se míč po rohu dostal na hranici vápna, odkud domácí propálili změť těl ve vápně - 2:0. Ve 23. minutě mohlo být ještě hůře, hlavička domácích šla naštěstí těsně vedle. Hosté vystrčili růžky až ke konci poločasu a mohlo být veseleji, Semínko však svou šanci napálil jen do brankáře a o minutu později opět Semínko hlavou trefil opět jen brankáře. Poločas skončil vedením Staré Boleslavi 2:0.

Do druhé půle šli Podolští s vůlí vstřelit kontaktní branku a vrátit se do zápasu, ovšem opakovala se situace z první půle. V 53. minutě domácí kopali trestný kop z 20 metrů, který zapadl přesně za tyč - 3:0. Z podobné pozice pálil na druhé straně Šimon těsně nad. V 65. minutě zkusil trenér Šváb oživit hru hostů dvojím střídáním, ale i čtvrtý gól vstřelili produktivní domácí, opět po přečíslení do rozhozené obrany - 4:0. V 86. minutě zaznamenal česný úspěch hostů Šimon, který míč uklidil k tyči po kombinaci s Trpišovským - 4:1.

První utkání se podolským Kobylkám vůbec nepovedlo, tragické byly hlavně vstupy do obou poločasů a po třetí brance byl zápas prakticky rozhodnutý. Podolští byli v poli Brandýsu vyrovnaným soupeřem, ale domácí předvedli lekci z produktivity, když využili své šance ke vstřelení branky. První neúspěch je proto potřeba hodit za hlavu, poučit se z chyb a uspět na domácím hřišti v dalším zápase. Hraje se v sobotu 31. srpna od 17 hodin, soupeřem bude Lysá nad Labem.

Branka: 86. Šimon

Sestava FC: Nečas - Semínko, Lukáš Toman, Martin Šváb, Mužátko - Šimon, Šálený, Trpišovský, Josef Fejfar (65. Čakovský) - Švadlenka (65. Brunclík), Chmelař (46. Jelínek).

Sestava Brandýs/Boleslav: Bodlák - Štěpánek, Přibyl, Švorba, Vodák, Živný, Váňa, Páral, Kotas, Šmejkal, Bláha. Střídali: Bušínský, Novák, Vondra, Matějovský.

Rozhodčí: Březnovský - Macháček, Macháček

Zpět