Kobylky vezou z Městce Králové všechny body, opět rozhodl jediný gól

20.04.2022 10:02

Městec Králové - Bílé Podolí 0:1 (0:0)

Čtvrté jarní kolo představovalo pro Kobylky velkou výzvu - ze hřiště Městce Králové se body jen tak nevozí. Doma dosud Městec ztratil body v jediném zápase, navíc na jaře vyhrál oba své domácí zápasy a neinkasoval v nich ani branku! Podolští se na jaře pyšní také dobrou defenzivou (3 zápasy, 2 inkasované góly), a tak byla taktika trenéra Švába jasná - udržet co nejdéle bezbrankový stav a pokusit se překvapit domácí z rychlých protiútoků.

První půle byla vyrovnaná, hra se odehrávala hlavně mezi vápny. V 10. minutě zakončoval po Švadlenkově přiťuknutí Kupka těsně nad břevno, ale branka by kvůli signalizovanému ofsajdu stejně neplatila. Na druhé straně musel Dastych řešit nebezpečný průnik ze strany a následnou střelu, kterou vyrazil. Brankáři příliš práce neměli - Hampl byl pozorný při střelách Štočka a Chmelaře z dálky, stejně tak Dastych neměl problém s několika pokusy domácích střelců. Poločas skončil bez branek.

Ani ve druhé půli se obraz hry přiliš nezměnil, v 55. minutě však jako blesk z čistého nebe přišla první branka - po Štočkově trestném kopu hlavičkoval Švadlenka přesně k tyči a poslal Kobylky do vedení 1:0! V následujících minutách se domácí přece jen více drželi na polovině hostů, ale Podolští nechtěli jenom bránit a čekat na vyrovnání. Nejenže domácí hráče do šancí nepouštěli, ale také několikrát sami zaútočili - v 70. minutě se dostal do samostatného úniku Chmelař, jenže zakončení se mu vůbec nepovedlo. V 76. minutě střílel nebezpečně Tyšer, ale Hampl si poradil. A do třetice v 82. minutě po spolupráci se Švadlenkou střílel z vápna Fejfar, bohužel zařízení těsně minul. V závěru si Městec vynutil tlak a několik standardních situací - tu nejnebezpečnější z 18 metrů poslal Velenský těsně nad břevno Dastychovy svatyně. Ani závěrečné rohové kopy, na které vyběhl i brankář Hampl, ke srovnání skóre nevedly, a tak se mohli Podolští radovat z možná trochu překvapivé, ale ve výsledku zasloužené výhry 1:0.

Kobylky zvládly zápas skvěle takticky - dobře vyplňovaly nebezpečné prostory a bezchybnou defenzivou celého mužstva nedovolily domácím za celé utkání jedinou gólovou šanci. Po domácí prohře s Pečkami si tak vzali podolští hráči ztracené body zpět a mohou vyhlížet dalšího soupeře, bude to další velká výzva! V sobotu přijede do Bílého Podolí aktuální lídr tabulky Jíkev, která ještě na jaře neztratila ani bod. Hraje se od 13:00.

Branka: 55. Švadlenka.

Sestava BP: Dastych - Skala, Kupka, Šálený, Jansa - Tyšer, Chmelař (78. Fejfar), Štoček ml., Kubát, Weinlich (62. Radovnický) - Tomáš Švadlenka.

Sestava Městec Králové: Hampl - Hradečný, Havránek, Šmidrkal, Táborský, Tošovský, Velenský, Jokl, Janouch, Černovský, Tůma. Střídali: Binder, Ihnatyshyn.

Rozhodčí: Šmejkal Jiří - Benák Petr, Trumpus Zbyněk. Delegát: Chyba Michal.

Zpět