Kobylky zachraňovaly remízu proti Sadské v poslední minutě

11.06.2022 16:20

Bílé Podolí - Sadská 2:2 (1:1)

V bitvě o čtvrté místo měli nejdříve navrch domácí, potom hosté, nakonec utkání skončilo zaslouženou remízou.

Podolští do utkání vstoupili aktivně a už v 6. minutě šli do vedení, když po pěkné akci po ose Skala - Švadlenka - Jelínek dostal ideální přihrávku na malé vápno Weinlich, který si věděl rady, 1:0. Jenže ve 12. minutě bylo srovnáno - po dlouhém nákopu se dostal k míči Plot a z 20 metrů poslal nechytatelnou ránu do šibenice, 1:1. Hra se následně trochu uklidnila, ale šance k vidění byly - Kupkovu hlavičku pod břevno Šaroch zlikvidoval, na druhé straně po průniku ze strany Dastych zasahovat nakonec nemusel. V 18. minutě po Štočkově centru hlavičkoval Švadlenka těsně nad břevno. Krásnou akci předvedli Podolští ve 25. minutě, Kubátovu hlavičku zastavilo břevno! Ve 35. minutě přišla velká šance pro Kobylky - Jelínek byl ve vápně zasažen rukou do obličeje, a i když se hosté zlobili, tak krev v jeho obličeji potvrdila, že penalta byla odpískaná správně. Jenže Štoček poprvé v sezóně neuspěl, Šaroch předvedl skvělý zákrok! V další šanci se zjevil Weinlich, ale jeho nůžky postrádaly razanci, a tak si brankář poradil. Dastych zase vyřešil nájezd tváří v tvář útočníkovi hostů. Poločas skončil nerozhodně.

Ve druhé půli pokračovala vyrovnaná partie se šancemi na obou stranách. Podolští své šance neproměnili - Weinlichův centr nedokázal zakončit mezi tři tyče Skala, odražený míč po rohu zase netrefil ideálně Fejfar. Kupkovu hlavičku vykopla hostující obrana z odkryté brány a Kubátův skvělý volej z 25 metrů ještě lepší robinzonádou vytěsnil Šaroch na roh. Ale na druhé straně bylo také rušno - Dastych zasahoval při několika nebezpečných centrech. V 73. minutě hosté dostali míč do sítě po standardce a zpětné přihrávce do vápna, ale gól pro ofsajd neplatil - zřejmě už při trestném kopu došlo k postavení mimo hru, protože finální přihrávka šla téměř od koncové čáry, tam o ofsajd jít nemohlo. Podolští se nepoučili a v 80. minutě po nedůrazném bránění nechali vystřelit Plota, který se štěstím prostřelil Dastycha a poslal hosty do vedení - 1:2. Kobylkám následně pomohla pauza na osvěžení, začaly opět tvořit hru a velkým množství centrů do vápna si vytvořit tlak. V 84. minutě Štoček z 20 metrů pořádně vyprášil Šarochovy rukavice, k dorážce se Jelínek těsně nedostal. V 89. minutě dostal Štoček příležitost k trestnému kopu z 18 metrů a vyrovnal na 2:2 nechytatelnou ranou do šibenice. Podolští nakonec mohli i vyhrát - Štoček byl ve vápně faulovaný, ale rozhodčí už v závěru penaltu pískat nechtěl. V pokračující akci se míč dostal na zadní tyč k Fejfarovi, který však v gólové pozici vysoko přestřelil. Zápas skončil remízou 2:2.

Ve druhém poločase ve velkém vedru - i přes opět skvělé povzbuzování od podolských fanoušků - rychle docházely síly. Po vedoucí brance hostů 10 minut před koncem to s Kobylkami nevypadalo moc dobře, ale díky velkému tlaku v závěru dokázaly vyrovnat. Díky bodu zůstal rozestup mezi oběma celky tříbodový, ale čtvrté místo je nadále v ohrožení, tabulka je velmi vyrovnaná. Rozhodne poslední kolo - Podolští zajíždějí do Vrdů. Hraje se v sobotu od 17:00.

Branky: 6. Weinlich, 89. Štoček ml. - 12. a 80. Plot.

Sestava BP: Dastych - Skala, Kupka, Šálený, Kubát - Tomáš Švadlenka, Fejfar, Štoček ml., Weinlich - Jelínek (84. Dvořák).

Sestava Sadská: Šaroch - Noll, Pavel, Havlík, Vlasák, Svoboda, Sladkovský, Plot, Dudla, Jech, Hnízdo. Střídal: Černý.

Rozhodčí: Bekešský Ondřej - Benák Petr, Trumpus Zbyněk.

Diváků: 100.

Zpět