Kobylky zvládly v Semicích výborně první poločas, ale v tom druhém čtyřikrát inkasovaly

15.08.2021 20:58

Semice - Bílé Podolí 5:1 (1:1)

Podolští začali nový ročník I.B třídy pěkně zostra na půdě "vítěze" předešlé nedohrané sezóny. Taktika naordinovaná trenérem Švábem slavila v prvním poločase úspěch, ale když do 60. minuty domácí třikrát skórovali, bylo po nadějích. 

Zápas se hrál ve velkém vedru, a tak hosté věděli, že napadat rozehrávku technicky výborně vybavených domácích nemá velkou naději na úspěch. Proto vyčkávali na své polovině na to, co vymyslí soupeř, který se svou výškovou převahu snažil zúročit hlavně při standardních situacích. První gól padl paradoxně po rychlém protiútoku domácích, kdy Dastych ještě vyškrábl zakončení z malého vápna, ale následná dorážka už skončila v bráně - 1:0. Podolští však nebyli zalezlí jen na své půlce a dostali se do několika slibných možností - Švadlenka zakončoval vysoko nad, Štoček ml. tečovanou střelou hodně vystrašil Veselého, Kupka dokonce po standardce a následné skrumáži dopravil míč do sítě, ale pro předchozí ofsajd branka neplatila. Až ve 37. minutě nerozdýchal domácí stoper Bříza důrazný, ale čistý souboj s Weinlichem, a v následné situaci ho poslal bez míče loktem k zemi! Protože to bylo ve vápně, pískala se penalta a Bříza mohl být hodně rád jen za žlutou kartu. Následnou penaltu s přehledem proměnil Štoček ml. a potrestal nesmyslný zkrat domácího kapitána - 1:1. Hosté s trochou štěstí přestáli semický tlak v závěru první půle - tečovaná střela skončila těsně vedle, stejně tak hlavička po následném rohu; po střele z vápna vyrazil Dastych míč na břevno. A tak mohli hosté dokonat obrat, protože ve 43. minutě se za obranu dostal Weinlich a se štěstím obešel i brankáře, který vyběhl mimo vápno, jenže než stačil zakončit, ukopl mu míč na roh obránce. 

Ve druhém poločase chtěli Podolští nadále držet kompaktní defenzivní blok, ale v 54. minutě jej dokázali domácí prolomit - Koštíř si udělal prostor ve vápně a střelou na zadní tyč nedal Dastychovi šanci - 2:1. Domácí byli při chuti a v dalších minutách rozhodli o osudu zápasu, když v 58. minutě se štěstím po odrazu míče zvýšil znovu Koštíř a v 60. minutě vystihl rozehrávku Kamlach - 4:1. Bylo po zápase, v pokračujícím velkém vedru se Podolští zmohli jen na střelu Tyšera vedle, Bížův pokus doprostřed a pěkný Fejfarův průnik přes dva hráče, jehož následnou zpětnou přihrávku na vápno poslal Štočka ml. jen těsně nad břevno. Skóre se tak měnilo na druhé straně, kde dokonal hattrick Koštíř - 5:1. A to ještě Dastych tři gólovky pochytal. 

Domácí byli lepší a vyhráli zaslouženě, pravděpodobně bude během sezóny více mužstev odjíždět ze Semic s podobným přídělem. Pro Kobylky to sice znamená na úvod soutěže nula bodů, ale zároveň potvrzení, že hrát se dá s každým a je nutné se dobře připravit na další zápasy. Hned v příštím kole přijede Pátek a cílem je rozhodně na domácím hřišti bodovat. Hraje se v sobotu od 17:00. Závěrem je ještě nutné upozornit na výborný výkon všech tří rozhodčích, kteří po vzoru nedávného eura pouštěli důraznou hru na obě strany a i díky komunikačnímu zařízení měli zápas od začátku do konce naprosto pod kontrolou. 

Branky: 24. Švarc, 54., 58. a 88. Koštíř, 60. Kamlach - 37. Štoček ml. z penalty. 

Sestava BP: Dastych - Štoček st. (65. Bíža), Kupka, Šálený, Jansa - Fejfar, Tomáš Švadlenka, Štoček ml., Radovnický (84. Plechatý) - Tyšer (81. Jan Švadlenka), Weinlich. 

Sestava Semice: Veselý - Bříza, Koštíř, Rychtařík, Kamlach, Cáska, Švarc, Šimek, Vavřík, Kudrna, Jareš. Střídali: Brynych, Drahorád, Kavka, Hylmar. 

Rozhodčí: Laštovička Stanislav - Sandev Viktor, Sandev Patrik.

Zpět