Kolaps v Radimi ve 2. poločase přinesl Kobylkám debakl

12.10.2009 15:38

Radim - FC Bílé Podolí "A" 4: 0 (0: 0)

Po dvou hladkých výhrách s Trhovým Štěpánovem a Chocerady nastoupili podolští fotbalisté k dalšímu venkovnímu utkání proti nováčkovi soutěže týmu Radimi. Podolští věděli, že největší předností domácích je především velmi solidní hra dopředu, založená na rychlém protiútoku. Tyto přednosti chtěli Podolští eliminovat důslednou obranou a aktivní kombinační hrou dopředu. V 1. poločase tato taktika dobře vycházela, Podoltí měli míč častěji na kopačkách, ale příležitosti, které si vypracovali, nedokázali bohužel proměnit. V 10. min. se po rohovém kopu dostal k zakončení v pokutovém území z 10 m Semínko, ale jeho střelu doprostřed kryl domácí brankář. Ve 12. min. se ozvali domácí, kteří se též dostali do střelecké pozice ve "velkém vápně", ale ani brankář Beran se nenechal překonat. V 17. min. postupoval Jos. Fejfar sám na domácí branku, zakončil střelou do brankáře. Jos. Fejfar se dostal ještě do jedné nadějné pozice -  po vybojovaném míči zakončil střelou z úhlu nad domácí branku. Poslední šanci v 1. poločase měli domácí z trestného kopu (18 m), exekutor však branku minul. Bezbrankový stav a solidní hra v 1. poločase dávaly dobré vyhlídky i do poločasu druhého.

Ten však začal jako ze zlého snu. V 1. min. po několika chybách (rozehrání v kruhu - ztráta míče, 2x špatný odkop, faul v pokutovém území) domácí zahrávali pokutový kop a exekutor se nemýlil - 1: 0. V 55. min., po několika přihrávkách na "dlouhou nohu", přišla nepřesná rozehra, domácí se vřítili do nepostavené podolské obrany a zvýšili na 2: 0. Domácí se dostali do tlaku, Beran v brance pochytal ještě další šance, přesto v 63. a 69. min jestě 2x kapituloval po tom, co se domácí hráči probili až do pokutového území, kde přesně zakončili - 4: 0. Hra se poté zklidnila, domácí i Podolští prostřídali a utkání se prakticky dohrávalo v poklidu. Bohužel pro podolské fotbalisty, výpadek na začátku 2. poločasu je připravil o přijatelnější výsledek, možná i o nějaký bod z utkání, ve kterém tato možnost určitě byla. O nápravu se Podolští pokusí v sobotu 17. 10. od 15: 30 proti týmu z čela tabulky Louňovicím.

Trenér Wolghemut: V prvním poločase jsme měli více ze hry my, měli jsme tam i nějaké gólové možnosti. Ať už to byl Semínko, který po rohu trefil balon z malého vápna do náruče brankáře, nebo když šel dvakrát na brankáře Fejfar. V první půli jsme měli určitě nějakou branku dát, ale bohužel jsme nedali ani jednu. Druhou půli jsme začali katastrofálně, když jsme ve vápně udělali faul a domácí následnou penaltu proměnili. Poté jsme měli hluchou čtvrthodinku, ve které jsme úplně propadli a hostům tak nadělili tři gólové šance. 4:0 je pro nás ještě přijatelný výsledek, protože Beran ještě tři gólové šance soupeři chytil".

Sestava Bílé Podolí: Beran - Chmelař, Štoček Lub., Semínko, Spáčil - Toman R. (73. Šilha), Šváb (87. Štoček Jar.), Skala, Fejfar Jos. - Kupka, Šálený

Sestava Radim: Černý - Paroulek, Hrodek, Moravec, Exner, Funda, Homola, Doubek, Dražan, Samuel, Novák

Zpět