Kolaps ze začátku druhého poločasu přiřkl všechny body Pátku

08.10.2022 18:13

Bílé Podolí - Pátek 1:2 (1:0)

Utkání o poslední místo Podolští výsledkově totálně nezvládli. Přitom herně to bylo v prvním poločase kvalitní a Kobylky zaslouženě vedly, jenže vstup do druhé půle byl jako ze zlého snu a ze dvou rychlých branek už se Podolští nevzpamatovali.

V úvodu zápasu bylo k vidění několik dramatických situací na obou stranách. Hosté zahrozili jako první, ale hlavička po rohu se mezi tři tyče nevešla. Domácí byli nebezpečnější - odražený míč po Štočkově rohu napáli z voleje Jansa, ale krásnou střelu zastavilo břevno! Tlak domácích pokračoval, jenže obrana hostů dokázala dva závary ve vápně odkopnout do bezpečí. Následně se míč pohyboval jen mezi vápny bez šancí. Až ve 34. minutě hosté využili chyby v rozehrávce a centr do vápna jen se štěstím obrana odvrátila včetně následné dorážky. Závěr poločasu byl v režii domácích: Dvořákův průnik po lajně nedokázal Švadlenka zakončit mezi tři tyče, ale ve 43. minutě už Švadlenka prošel přes 4 hráče a střelou na zadní tyč otevřel skóre - 1:0. To nemuselo být vše - dva centry dokázal Vild sebrat těsně před hlavičkujícími útočníky. Jednobrankové vedení domácích už se do pauzy nezměnilo.

Ovšem vstup do druhé půle domácím vůbec nevyšel. Hned ve 46. minutě využil chyby v obraně Štok a srvnal na 1:1. Hosté si najednou začali věřit a v 50. minutě Stibor za vápnem vystřelil tak šikovně, že se střela snesla od břevna těsně za brankovou čáru - 1:2. To byla pro Kobylky velká rána, naopak hosté se zklidnili a hra byla vyrovnaná. Dlouhé míče na podolské útočníky dokázali hostující obránci většinou odvracet, ale kombinací se Kobylky dostaly do tlaku. Paradoxně největší ohrožení Vildovy brány přišlo ze standardních situací - Štoček mířil do šibenice, stejně jako Kupka po Štočkově přímém kopu, jenže hostující brankář předvedl famózní zákroky. v 78. minutě se ve vápně dobře uvolnil Weinlich a dostal se i k zakončení, ale spolu s brankářem obstřelili i bránu. Když v poslední minutě další Štočkův přímák vyškrábl Vild na roh, který hosté odvrátili, bylo o vítězi rozhodnuto.

Podolští se topí ve velké mizérii. V prvním poločase mohli zápas rozhodnout, ale náskok byl jen jednobrankový a hosté s velkou dávkou štěstí dokázali dobrým vstupem do druhého poločasu vývoj utkání otočit. Začíná jít do tuhého, proti soupeřům ze chvostu tabulky musí přijít body, jinak se Kobylky ze dna neodpoutají. Navíc nyní je na řadě derby proti rozhetým Vrdům, to není ideální soupeř na chycení. Hraje se v sobotu od 15:30.

Branky: 43. Švadlenka - 46. Štok, 50. Stibor.

Sestava BP: Dastych - Skala, Kupka, Šálený, Jansa (79. Cakl) - Tomáš Švadlenka, Dvořák, Štoček ml., Tyšer, Weinlich (69. Muller) - Jelínek.

Sestava Pátek: Vild - Jirásek, Papoušek, Bulíř, Grospiš, Štok, Ctibor, Navrátil, Fořt, Bureš, Stehlík. Střídali: Leština, Málek, Kadlec.

Rozhodčí: Písařík Michal - Kaucký Miloš, Brýl František.

Diváků: 50.

Zpět