Mladší žáci nestačili na Malešov

19.09.2011 10:09

Malešov - Bílé Podolí 10:0 (5:0)

 

Ano, ano… výsledek je bohužel správně. Po posledním domácím utkání, kdy mladší žáci porazili soupeře z Chotusic pěti gólovým přídělem se opět euforie utlumila a malé kobylky se vrátily na zem!!!

Hezké počasí babího léta, krásně střižený a připravený pažit - to jsou snad jediná pozitiva sobotního dopoledne. Po té snad zlepšený a bojovnější výkon v druhém poločasu našich mladších žáků. Jinak jen samá negativa, bohužel.

Domácí celek do tohoto zápasu nezískal jediný bod a i to nám snad dávalo víru v úspěch a dobrý výkon. Ale zmýlená neplatí. Po úvodním hvizdu rozhodčího jakoby bylo na hrací ploše jen jedno mužstvo, a to domácí. Je to již tradicí, že naše mladé naděje mají první poločas vždy slabší. A to se naplnilo i v tomto utkání. Ale je třeba mít i respekt k soupeři, který nás třemi hráči ročníku nar. 1999 přehrával a byl lepší. Kobylky se snažily plnit pokyny a dodržovat taktiku naordinovanou trenérem v kabině před začátkem zápasu, ale bohužel - soupeř byl lepší. Produktivní, přesný a důrazný. U poznámky důrazný je ale třeba uvést, že někdy až za hranicí pravidel, k čemuž napomohl i velmi nepřesný rozhodčí delegovaný OFS Kutná Hora. Jeho posuzování některých zákroků bylo víc než tragické (to znělo i z úst domácích diváků a trenérů) a vrcholem všeho bylo odpískání zcela nepochopitelné penalty, když si Dan Šindelář ve svém pokutovém území sám při zpracování a odkopu míče nastřelil ruku. Tato penalta se podle nového výkladu pravidel nepíská už téměř 2 roky! Nicméně penalta byla domácím byla proměněna. Svůj den neměl v prvním poločase v naší bráně ani Ríša Linek. Co naplat? Poločas 5:0. A svěšené hlavy při odchodu do kabin hostů mluvily za vše.

O přestávce trenér provedl změnu v naší brance. Rukavice nasadil a do brány nastoupil David Tomíška. Rozestavění zůstalo stejné jako v prvním poločase. Ani tato změna však nepomohla. Herní projev našich mladších žáků však nebyl špatný. Snažili se kombinovat, druhý poločas byl i o některých šancích (Bára Jurášová, Míša Bížová, Patrik Heřmánek), ale ke gólové radosti nevedly! Od 45min.do 55.min. dokonce uzamkly naše kobylky soupeře na jeho polovině, hrály přesně a důrazně, z čehož pramenilo odpískání pokutového kopu za faul na aktivní a nebojácnou Báru Jurášovou. Míč si na značku pokutového kopu postavil trenérem určený Dan Šindelář – ale již celkový výsledek zápasů avizuje, jak s penaltou naložil: jeho tvrdá rána skončila na břevně a následující dorážka hlavou pak v náruči domácího gólmana.

Ve zbývajících pěti minutách už neměly hostující kobylky dostatek sil alespoň ke vstřelení čestného úspěchu. Za bojovnost a snahu zejména ve druhé půli si však hráči zaslouží pochvalu. Trenér pak vyzdvihl výkon Miloše Horálka, který ho na svém postu posledního, resp. středního obránce či stopera, velice příjemně překvapil. Snad jeho zranění cca 5 minut před koncem (nakopnutý palec pravé nohy) nebude omezující pro příští zápas. Bojový pokřik podolských kobylek před začátkem utkání již tradiční vítězný „cigi caga“ tentokrát nevystřídal L

V dalším utkání hostí naši mladší žáci v sobotu 24.9. od 14:00 celek Sokola Nové Dvory.

Sestava: Linek (2 pol. Tomíška) – Šindelář, Horálek, Heřmánek – Bížová, Jurášová, Hrubešová – Verunáč (střídající: Černá, Perner, Tomíška). Chyběli: Mareš, Stárek.

 

Zpět