Mladší žáci podali nejlepší jarní výkon

21.06.2011 12:23

Žleby - FC Bílé Podolí 2:1 (1:0)

Do posledního zápasu nastoupili mladší žáci FC Bílé Podolí s vervou a odhodláním urvat na svou stranu první jarní vítězství. Zcela určitě jim byla motivací i trenéry vyhlášená odměna za vítězství v podobě pizzy do kabiny po závěrečném tréninku.

V základním rozestavění gólman + 3 + 3 + 1 se hostům po úvodním domácím tlaku začalo postupně dařit vyrovnávat hru a dostávat se do šancí i před domácí brankou. Bohužel bez výsledného efektu. Zejména šance Tomáše Nalezínka, který netradičně opustil místo v brance a jako tajný trumf trenérů nastoupil na hrotu v útoku, si zasloužila brankové ohodnocení. Bohužel se naplnilo ono známé heslo "nedáš dostaneš" a z protiútoku dali domácí první branku utkání. V brance nastoupivší Honza Šnábl sice první střelu vyrazil před sebe, ale opětovně doražený míč si sám nešťastně srazil do vlastní branky. Naše obrana nezareagovala na odražený míč a stav se měnil na 1:0. I přesto ale naši mladší žáci dál a odhodlaně bojovali v poli i před brankou soupeře. Pěkná střela z 15ti metrů, vyslaná Matěj Špitálníkem, však domácího brankáře zastihla připraveného. Do kabin i tak odcházeli hostující trenéři spokojeni a s úsměvem na tváři. Možná ještě pod tíhou a únavou z předchozí probdělé noci v rámci rozlučky se sezónou fotbalistů FC Bílé Podolí i jinak emotivní trenér našich mladších žáků Petr Heřmánek zářil spokojeností a jeho úsměv na tváři značil dobrou náladu.

Druhý poločas byl podle hodnocení našich trenérů jedním z nejlepších v jarní části soutěže. Žáčci FC bojovali a hra se přelévala ze strany na stranu. Možná i proto po odkopu bránícího domácího hráče obrana pozapomněla na osamoceného hráče domácích, který svou příležitost využil a zvýšil na 2:0. Podolští žáci však nesložili zbraně a 8 minut před koncem utkání po standardní situaci z rohu, který kvalitně rozehrál Dan Šindelář, vsítila Bára Jurášová branku na 2:1 střelou přímo "z jedné". Jako kapitánka hostů dala šanci ke zvratu v zápase. Krásná fotbalová akce byla dobrým provedením nácviku z tréninku podolských žáčků. Vstřelená branka byla zaslouženou odměnou za předváděný výkon. Bohužel se hostům už v krátkém časovém úseku nepodařilo dovést zápas alespoň k remízovému konci.

I tak ale byli oba trenéři žáčků z Podolí nadmíru spokojeni s konečným výsledkem a zejména pak s předvedenou hrou!!! Vynikajícím způsobem pracovala obrana (zejména na levé straně Míša Bížová a na pravé straně pak Natálka Hrubešová). Skvělý výkon předvedl na levé záloze hrající Dan Šindelář, který neúnavně po levé straně rozjížděl akce hostů. Dobře zachytal i Honza Šnábl. Pochvalu za výkon si ale zaslouží celý tým "malých podolských Kobylek".

Branka: Jurášová

Sestava: Šnábl - Hrubešová, Špitálník, Bížová - Horálek, Palát, Šindelář - Nalezínek (střídající: Stárek, Tomíška, Mareš, Černá, Jurášová (K)) (Heřmánek-nemocný)

Mladší žáci mají ve středu od 17:30 rozlučku a ukončení sezóny v klubovně FC. Od 18:00 se utkají v utkání na 2x20 min proti svým rodičům nebo rodinným příslušníkům. Pak následuje společná večeře a vyhodnocení sezóny.

Zpět