Po nadějném startu do jara benago třikrát prohrálo

28.04.2023 20:04

Podolská rezerva začala jaro slibně a i když neudržela vedení proti Vrdům, bod vypadal jako dobrý vstup pro další zápasy. Jenže v těch se nedařilo - prohry s Bratčicemi, v Křeseticích a s Vlkančem znamenaly propad tabulkou na 9. místo. V neúplné tabulce jsou to sice jen tři body na 6. pozici, ale také tři body na 12. příčku. Benago má ještě k dobru odložený zápas se Suchdolem B, ale i většina ostatních týmů jeden zápas odložila.

Bílé Podolí B - Bratčice 0:3 (0:1)

Po čtvrnáctidenní pauze vynucené odložením zapasu se Suchdolem se Kobylky těšily na souboj s tabulkovým sousedem, kterému chtěly oplatit podzimní porážku 5:1. Zápas začal se zpožděním, jelikož se nedostavil delegovaný rozhodčí a po uplynutí čekací lhůty se oba celky dohodly, že zápas odřídí bývalý sudí Petr Heřmánek. Vstup do zápasu se domácím nepovedl a hned v 5. minutě otevřel skóre po rohu hostující Říha - 0:1. To bylo v první půli vše, co se branek týče. Bohužel i druhý poločas otevřeli gólem hosté, kteří po závaru v 56. minutě zvýšili na 0:2. Když chvíli na to přidali po rychlém protiútoku třetí branku, bylo o vítězi rozhodnuto. Podolští se po prohře propadli v tabulce, přeskočily je právě Bratčice.

Branky: 5. Říha, 56. Malý, 60. Hvozdyk.

Sestava BP: Volenec - Doubek, Jan Švadlenka, Tronchev, Muller, Horálek, Fojtík, Luboš Štoček st., Bíža, Petr Štoček, Procházka (56. Jukl).

Sestava Bratčice: Dvořák - Čapek, Karlík, Prchal, Malý, Škodák, Kaňka, Říha, Vrdský, Štěpař, Hvozdyk. Střídali: Čech, Kotrba, Běhounek.

Rozhodčí: Heřmánek Petr.

Diváci: 40.

Křesetice - Bílé Podolí B 6:1 (2:1)

Dlouho se nevědělo, jestli se zápas na půdě lídra soutěže bude vůbec hrát, protože celý pátek vydatně pršelo a v sobotu přišla velká vlna odložených zápasů, včetně domácího zápasu áčka s Vykání. V neděli však svítilo sluníčko, a tak se v Křeseticích hrálo. 

Domácí šli do vedení brankou ze 14. minuty, kdy obrana zapomněla na volného Jarůňka, který otevřel skóre - 1:0. Ve 28. minutě se podařilo vyrovnat Horálkovi, který se dostal k odraženému míči po standardce a nadvakrát dostal míč za Domase - 1:1. Nadějný výsledek chěli Podolští udržet do poločasu, ale v poslední minutě strhli domácí vedení na svou stranu po dorážce střely od tyče, 2:1. To byl výsledek, se kterým se stále dalo něco dělat, ale ve druhém poločase spustili domácí kanonádu a potvrdili, proč jsou na čele tabulky. Čtyřmi brankami rozhodli o svém vítězství 6:1, všechny body zůstaly v Křeseticích.

Stejně jako v domácím zápase s Bratčicemi dokázalo benago vzdorovat soupeři jen v prvním poločase, pak přišly zbytečně inkasované branky. Problém se vstupem do soutěže měli Podolští i na podzim, ale pak přišla šestizápasová vítězná šňůra, která katapultovala Kobylky do klidněho středu tabulky. Teď se opět začínají přibližovat celky z chvostu tabulky, takže je nejvyšší čas zase získat nějaké body!

Branky: 14. a 60. z penalty Jarůněk, 45. a 57. Faltýn, 68. Dytrych, 82. Zlatohlávek - 28. Horálek.

Sestava BP: Pokorný - Doubek, Jan Švadlenka, Weinlich, Muller, Tyšer, Horálek, Cakl, Dvořák, Petr Štoček, Luboš Štoček st.. Střídali: Jukl, Fojtík.

Sestava Křesetice: Domas - Faltýn, Ptáčník, Zvolánek, Charvát, Jarůněk Martin, Jarůněk Michal, Myslivec, Dytrych, Mach, Kopecký. Střídali: Zlatohlávek, Grauer, Rajdl, Veselý.

Rozhodčí: Volenec Tomáš - Semirád Martin, Kracík Luděk.

Bílé Podolí B - Vlkaneč 1:4 (1:1)

Kobylkám na jaře druhé poločasy vůbec nejdou, což může být otázka fyzické kondice, ale také možné nekoncentrovanosti, protože inkasované branky přichází pravidelně už v první čtvrthodině druhé půle. To byl případ i zápasu proti Vlkanči, který hosté rozhodli třemi brankami mezi 54. a 63. minutou. Přitom první půle vůbec nenasvědčovala tomu, že by si hosté měli odvézt všechny body - ve 34. minutě poslal Kobylky do vedení Doubek, 1:0. Jenže hned o tři minuty později to bylo opět nerozhodně, stav 1:1 vydržel do poločasu. Soupeř, na jehož půdě si na podzim Podolští s chutí zastříleli (8:1), však zmíněnou kanonádou mezi 54. a 63. minutou rozhodl o třech bodech, díky kterým se v tabulce dotáhl právě na Kobylky. Navíc hned v dalším kole čeká benago další tabulkový soused, v neděli od 17:00 se hraje v Sázavě proti tamní rezervě.

Branky: 34. Doubek - 37. Lowy, 54. Bindr, 58. Burian, 63. Klaus.

Sestava BP: Volenec - Doubek, Jan Švadlenka, Tronchev, Skala 46. Fojtík), Spáčil, Muller, Horálek, Dvořák, Štoček st., Bíža (66. Jukl).

Sestava Vlkaneč: Hájek - Altmann M., Výborný, Šrank, Volenec, Burian, Altmann L., Klaus, Bárta, Bindr, Lowy. Střídali: Pavelka, Hypeš, Jeník.

Rozhodčí: Procházka Petr.

Diváci: 50.

Zpět