Po třech výhrách v řadě přišla porážka v Býchorech

17.10.2021 22:13

Býchory - Bílé Podolí 3:0 (2:0)

Po výhrách s Liblicemi, v Milovicích a s Žiželicemi, což jsou týmy na chvostu tabulky, čekala na Kobylky velká výzva v podobě zápasu na půdě soupeře bojujícího o čelo I.B třídy, skupiny C. Býchory potvrdily roli favorita díky třem vstřeleným brankám, a to ještě další šance nevyužily.

Na poslední chvíli se omluvilo několik hráčů základní sestavy Kobylek, takže taktika byla jasná - zkusit udržet co nejdéle bezbrankový stav a z rychlého protiůtoku nebo ze standardní situace zkusti soupeře překvapit. Prvních dvacet minut se hostům dařilo eliminovat útočné kombinace Býchor, ale ve 25. minutě se po rohu dostal k dorážce Pelikán, který otevřel skóre - 1:0. Ve 29. minutě se situace opakovala - zakončení domácích sice dokázal Dastych vyrazit, ale nepokrytý Teplý dorážel do prázdné brány, 2:0. Podolští v prvním poločase vystřelili na bránu jen dvakrát - Radovnický ze 35 metrů a Štoček levačkou z otočky však brankáři příliš starostí nenadělali.

Ve druhé půli pokračoval obraz hry z prvního dějství - domácí byli na míči, kombinovali a byli nebezpeční v zakončení. V 58. minutě obrana tentokrát Dastychovi pomohla vyřešit závar v malém vápně, když zablokovala několik pokusů o zakončení a hostům pomohlo i břevno. Skvěle zahrávané standardky domácích byly těžko bránitelné, v 66. minutě Dastych konečky prstů vyrazil hlavičku pod břevno. Podolští se dostávali do vápna domácích sporadicky, ale při troše štěstí mohli snížit - Weinlich v souboji s brankářem neuspěl, Kupkovy nůžky po odraženém míči ve vápně postrádaly razanci a Tronchevova přízemní střela z 20 metrů šla metr vedle. A tak se skóre měnilo na druhé straně - opět po standardní situaci se prosadil hlavou Lev, 3:0.

Kobylky sice ubránily jednoho z nejlepších střelců soutěže Vyhnánka, ale laxním bráněním při standardních situacích dovolili domácím třikrát pohodlně skórovat. Podolští vyšli střelecky naprázdno teprve podruhé v této sezóně. Každopádně domácí vyhráli zaslouženě, díky třem bodům se vyhoupli do čela tabulky. Podolští jsou aktuálně desátí a aby zůstali v kontaktu s klidným středem tabulky, bude potřeba bodovat doma proti Rožďalovicím. Hraje se v sobotu od 15:30.

Branky: 25. Pelikán, 29. Teplý, 84. Lev.

Sestava BP: Dastych - Jansa, Kupka, Šálený, Kubát - Tyšer, Štoček ml., Tronchev, Radovnický - Tomáš Švadlenka, Weinlich.

Sestava Býchory: Heres - Chvalovský, Teplý, Lev, Vyhnánek, Kedršt, Suchý, Jirkovský, Chlumský, Vyhnánek, Pelikán. Střídali: Křivský, Šimák.

Rozhodčí: Stránský Martin - Novotný Lukáš, Hanák Leoš. 

Zpět