Podolská série pokračuje, Milovice si odvezly čtyři branky

14.05.2022 15:55

Bílé Podolí - Milovice 4:1 (2:0)

Ani Milovice nedokázaly přerušit podolskou sérii, jde o pátou výhru v řadě! Kobylky měly výborný začátek a do desáté minuty vedly 2:0 díky brankám Dvořáka a Jelínka, ve druhém poločase přidal pojistku Švadlenka a v poslední minutě upravil skóre Radovnický.

Po čtyřech výhrách v řadě upozorňoval trenér Šváb hráče, aby nepodcenili soupeře ze spodních pater tabulky. To se rozhodně nestalo - v 6. minutě prošel Švadlenka do vápna a centrem na zadní tyč vybídl Dvořáka k otevření skóre - 1:0. Hosté sotva rozehráli a už letěl jejich vápna další míč - Štočkův cetr Radovnický sklepl na Jelínka, jehož dělovku z malého vápna zastavila až síť - 2:0. Hosté měli v obraně velké problémy, další gólovky však změnou skóre neskončily - Weinlich z malého vápna překopl bránu a Švadlenka levačkou trefil jen brankáře, následná Jelínkova gólová dorážka pro ofsajd neplatila. Hosté měli v prvním poločase dvě šance, ale také dokázali z malého vápna branku překopnout, ve druhém případě zakončili samostatný únik vedle. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0.

Ve druhém poločase hosté chtěli s výsledkem něco udělat, ale kombinace se jim nedařila a do vápna domácích se nedostávali. Navíc v 60. minutě využil chyby v rozehrávce Švadlenka, který si sám před brankářem věděl rady - 3:0. Zdálo se být rozhodnuto, ale trestný kop v 78. minutě ještě vykřesal Milovicím naději - Muller trefil míč krásně pod břevno, 3:1. Podolští mohli odpovědět o minutu později, kdy se do zakončení dostal Jelínek, ale levačkou bránu překopl. V 83. minutě se na hranici vápna do míče opřel Kubát, jeho bombu však zastavilo břevno a následně se od brankáře míč odrazil na roh. V 89. minutě mohl ještě zdramatizovat stav Dlouhý, který se dostal do samostatného úniku, ale Dastych dobře vyběhl a zmenšil střelecký úhel, následný lob skončil na tyči! Šálený míč odkopl na Radovnického, který se pro změnu dostal do samostatného úniku na druhé straně a počínal si mnohem sebevědoměji - dloubákem k tyči upravil skóre na 4:1.

Skvělá série Kobylek pokračuje - z posledních 5 zápasů mají 15 bodů! Proti Milovicím rozhodl skvělý začátek a velké chyby hostů v obraně, naopak Podolští opět nebyli daleko od čistého konta. Na jaře šlo o první inkasovaný gól ve druhém poločase! Díky vítězství jsou Kobylky nadále na 4. místě, bodů už mají 36. O další se pokusí v Žiželicích, kde se hraje v neděli od 10:15.

Branky: 6. Dvořák, 7. Jelínek, 60. Švadlenka, 90. Radovnický - 78. Muller.

Sestava BP: Dastych - Čakovský, Kupka, Šálený, Weinlich - Dvořák, Štoček ml., Kubát, Radovnický - Tomáš Švadlenka, Jelínek.

Sestava Milovice: Fišer - Tangl, Muller, Drahorád, Lukáš, Dlouhý, Vlačiha, Totakhail, Krátký, Matějka. Střídali: Mamadov, Šimek, Muller.

Rozhodčí: Chládek Michal - Stejskal Miloš, Šebela Jiří. Delegát: Nepraš Antonín.

Diváků: 60.

Zpět