Podolští i proti čtrnácti vyválčili v Janovicích bod

30.10.2018 12:49

Uhlířské Janovice - Bílé Podolí 2:1 na penalty (0:1) 

K zápasu na půdě posledního celku tabulky jeli Podolští s vědomím, že domácí už "musí" bodovat a udělají pro to maximum. Bohužel ve druhém poločase přišly na řadu i nefotbalové praktiky a Podolští nakonec byli hodně rádi za bod, který s vypětím všech sil ubránili. 

Na podmáčeném terénu oběma celkům míč uskakoval a více než kombinace po zemi byly vidět dlouhé nákopy za obranu. Nebezpečnější byli domácí, kteří střelou z vápna k tyči hodně protáhli Dastycha - ten dokázal vyrazit na roh. Nebezpečné standardky dokázala obrana Kobylek s vysokými domácími hráči uskákat. Na druhé straně Skala krásně vysunul Weinlicha, který zakončil přesně, ale pomezní Kosina si vymyslel ofsajd a gól neuznal! Ve 38. minutě však Weinlich přece jenom gól dal - po Hájkově napadání rozehrávky vykopl brankář míč jenom na nohu podolského útočníka, který z 30 metrů trefil odkrytou bránu - 0:1. To byl také poločasový výsledek. 

Ve durhé půli hosté hráli ze zabezpečené obrany a chtěli útočit z brejkových situací, ale to se jim příliš nedařilo. Odkopnuté míče se hodně rychle vracely na podolskou polovinu. Tlak domácích přinesl zasloužené vyrovnání v 62. minutě, kdy se po rychlé akci prosadil Randa - 1:1. Janovičtí pokračovali v aktivitě, kterou - naštěstí pro hosty - sami domácí trochu umírnili, když nejlepší hráče vystřídali. Bohužel v poslední půl hodině se stal nejlepším hráčem domácích rozhodčí Hlavnička. Obrácené a vymyšlené fauly, hlavně v blízkosti pokutového území hostů, místo odkopů od brány se ve čtyřech případech kopaly rohové kopy, na druhé straně Kvasničkou vymyšlené ofsajdy, po kterých mohli jít hosté sami na bránu. Jednu příležitost hosté přece jenom dostali, to když v 80. minutě po chybě stopera zkoušel přelobovat brankáře Švadlenka, ale bránu netrefil. Když všechny příležitosti domácích pochytal Dastych, šlo se po remíze 1:1 na penalty. 

Stejně jako o týden dříve proti Liblici Podolští jednu penaltu neproměnili. Přestože Fejfar, Šálený, Skala a Dastych mířili přesně, na bod navíc to tentokrát nestačilo, protože domácí byli stoprocentní. 

I tak je bod pro Kobylky dobrým výsledkem - v kontextu řízení zápasu a okleštěné sestavy jde vlastně o takový malý zázrak. Dosud získaných 15 bodů stačí aktuálně na 7. místo v tabulce, která je ovšem velmi vyrovnaná a rozdíl mezi 4. a 13. místem je pouhých 6 bodů! Podolští se musí dát dohromady a zmobilizovat síly na domácí utkání proti Sadské. Hraje se v sobotu od 14 hodin. 

Branky: 62. Randa - 38. Weinlich. 

Sestava BP: Dastych - Josef Fejfar, Šálený, Lukáš Toman, Kupka - Skala, Luboš Štoček, Pulkert, Hájek (80. Jan Švadlenka, 90. Horký) - Tomáš Švadlenka, Weinlich. Trenér Bohuslav Šváb. 

Sestava Uhlířské Janovice: Záruba - Barták, Zadražil, Čapek, Hrabánek, Tancer (62. Bílek), Randlíszek, Marek, Beneš, Randa (75. Kopp), Vyhnánek (65. Svoboda). Trenér Miroslav Rybka. 

Rozhodčí: Hlavnička - Kosina, Kvasnička.

Zpět