Podolští kvůli kolapsu ve druhé půli nevezou ze Žiželic ani bod

22.08.2020 23:01

Žiželice - Bílé Podolí 4:3 (0:2)

Po herně nepříliš vydařené letní přípravě se Podolští vypravili do Žiželic s mírnými obavami. Během soboty se totiž dva hráči kvůli zranění omluvili. Žiželice postoupily jako poloviční vítěz okresního přeboru a na krajsou soutěž byly natěšené. 

Zápas začal pro hosty jako ze zlého snu - hned v 5. minutě se zranil tvůrce hry Štoček ml. a musel střídat. Z trestného kopu v 6. minutě navíc domácí trefili břevno Dastychovi brány. Následně se hra vyrovnala a Podolští také zahrozili - po rychlém brejku hledal Kupka zpětnou přihrávkou Švadlenku, ale domácí stačili střelu zblokovat na roh. Následovala pasáž bez větších šancí, až ve 33. minutě hostům dokonale vyšla standardní situace - Štoček st. našel ve vápně Radovnického, jenž vrátil míč před bránu, kde Kupka se štěstím překonal Rokose - 0:1. Ve 38. minutě bylo ještě veseleji - po rohu uklidil odražený míč do sítě opět Kupka - 0:2. Ještě do poločasu to mohlo být o tři branky, ale Švadlenka těsně minul bránu po Fejfarově centru. I tak mohly být Kobylky s výsledkem první půle spokojené. 

Navíc hned v 50. minutě dostal Švadlenka nadvakrát míč do sítě - 0:3. Co se však dělo následně, nad tím budou Podolští dlouho kroutit hlavou. Domácí se během pěti minut dostali zpátky do hry po dvou trestných kopech a jedné penaltě - 3:3! Podolští byli jako opaření a nedokázali podržet míč, zatímco Žiželice nadále útočily a Dastych musel dvakrát zasahovat proti gólovým šancím. Jenže v 76. přišla další fatální chyba při bránění standardní situace a domácí do prázdné brány dokonali obrat na 4:3. Kobylky sice měly 15 minut na korigování skóre, ale do šance už se nedostaly. 

Po vydařeném prvním poločasu a skvělém vstupu do toho druhého si hosté nechali protéct tři body mezi prsty. Je to obrovská škoda, protože v prvním zápase by body ze hřiště soupeře měly velkou váhu. Když se k prohře přičte ještě několik zranění, která si Podolští ze zápasu odnesli, je to pro ně velké fiasko. Nedá se nic dělat, soutěž pokračuje domácím zápasem s Býchory. Hraje se v sobotu od 17 hodin. 

Branky: 56. a 62. Živný, 59. Kubelka z penalty, 76. Rous - 33. a 38. Kupka, 50. Švadlenka. 

Sestava BP: Dastych - Radek Toman ml., Šálený, Kubát, Jansa - Fejfar, Hájek, Štoček ml. (5. Štoček st., 80. Bíža), Radovnický - Kupka, Tomáš Švadlenka. 

Sestava Žiželice: Rokos - Rous, Kubelka, Chlupáč, Bubeník, Mical, Mejvald, Žívný, Martínek, Korčák, Hrstka. Střídali: Nonfehr, Živný. 

Rozhodčí: Roth Patrik - Kuka Vladimír, Budař Petr. Delegát: Nitche Jaroslav.

Zpět