Podolští přehráli Pátek, zvítězili o tři branky

22.08.2021 10:03

Bílé Podolí - Pátek 3:0 (2:0) 

Takhle by to šlo! Po nepodařeném prvním kole a prohře o čtyři branky Podolští chtěli proti Pátku bodovat, což se jim díky brankám Jelínka, Chmelaře a Kupky podařilo naplno. 

V úvodu zápasu však byli lepší hosté a hned v 1. minutě si vynutili roh, po kterém hlavičkovali těsně vedle. Následně se hra vyrovnala a byly k vidění hlavně nakopávané míče. V 15. minutě přišla gólovka hostů, kteří po úniku za strany zakončovali z 10 metrů, ale naštěstí útočník míč dobře netrefil a ten se dokutálel těsně vedle tyče mimo. Na druhé straně odpověděli domácí podobným průnikem Fejfara, jehož zpětnou přihrávku ovšem obrana stihla odvrátit. O pár minut později se do míče zpoza vápna opřel znovu Fejfar, jeho umístěnou ránu však Kmoch dokázal vyrazit na roh. Pátek nadále hrozil z dobře kopaných standardních situací, Dastych musel několikrát vyboxovat míč mimo vápno. Hra se přelévala ze strany na stranu a podobným způsobem padla i první branka. Podolští kopali roh, ze kterého přešli hosté do rychlého brejku, ovšem Šálený míč vypíchl a následně založil rychlý protiútok na druhé straně, po němž Kupka centrem z levé strany vybídl ke skórování Jelínka - 1:0. Druhá branka měla podobný scénář: hosté se hnali v poslední minutě poločasu za vyrovnáním, ale dobrým napadáním míč vybojoval Jelínek, následně Švadlenka vyrazil do otevřené obrany a předložil míč na zlatém podnose Chmelařovi - 2:0. 

Na začátku druhé půle se hra opět přelévala - nejdříve zahrozili hosté, ale z rohu se neprosadili, následně si domácí vysloužili trestný kop z 25 metrů. Ten sice dokázali Pátečtí zblokovat na roh, ale z něj Štoček precizním centrem našel hlavu Kupky a bylo to 3:0. Podolští se uklidnili, že nesklapne Csaplárova past, jenže hosté rozhodně zbraně nesložili. Po hodině hry čtyřikrát vystřídali a tlačili se do vápna, ovšem buď zakončovali nepřesně, nebo Dastych jistě zasáhl. Útočili také Podolští - krásná střelu Fejfara z 25 metrů olízla spojnici tyče a břevna, naopak Švadlenkovy střely tentokrát moc přesné nebyly. To ale nemuselo Kobylky mrzet, zápas bez problémů dovedly do vítězného konce. 

Vytoužené tři body jsou doma! Důležitý byl také předvedený výkon, který snesl přísnější měřítka. Chytře zvolená taktika s Jelínkem na hrotu byla určující pro vývoj zápasu, dobrou zprávou je také čisté konto vzadu. Byla potřeba i trocha štěstí, protože pokud by se hosté dostali v první půli do vedení, zápas by asi vypadal jinak. Opět je potřeba pochválit všechny tři rozhodčí, kteří v prvním poločase připustili důraznější hru, ale ve druhém se ostřejší zákroky pískaly, aby se mač zbytečně nevyhrotil. V příštím kole zajíždí Kobylky do Peček, hraje se od 17 hodin. 

Branky: 37. Jelínek, 45. Chmelař, 49. Kupka. 

Sestava BP: Dastych - Jansa, Kupka, Šálený, Weinlich - Fejfar (76. Tronchev), Chmelař, Štoček ml., Tomáš Švadlenka, Radovnický - Jelínek (90. Bíža). 

Sestava Pátek: Kmoch - Bartheldy, Jirásek, Kalina, Kohoutek, Stibor, Lacina, Navrátil, Bera, Bureš, Bulíř. Střídali: Chvalovský, Stehlík, Ježek, Novák. 

Rozhodčí: Kaucký Miloš - Čermoch Jakub, Bartůšek Zdeněk. 

Diváků: 60.

Zpět