Podolští přetlačili Býchory brankou z 87. minuty

29.08.2020 20:28

Bílé Podolí - Býchory 2:1 (1:0)

Po ztracených bodech z prvního kola chtěly Kobylky zabrat doma proti Býchorům, kterým se úvodní zápas také nepovedl. Ve vyrovnaném utkání nakonec brali všechny body domácí, kteří rozhodli brankou Jaromíra Kupky z 87. minuty.

První poločas začal oboustranným vyčkáváním bez velkých šancí. Až po čtvrthodině se osmělili hosté a hned z toho byla gólovka, když míč prošel celým vápnem a zakončení se naštěstí mezi tři tyče nevešlo. Na druhé straně se domácí dostali do šance v 35. minutě, kdy se k míči dostal na velkém vápně Tyšer a krásně obstřelil Herese - 1:0. Za zmínku stojí z prvního poločasu ještě brejk Švadlenky, který byl u míče dříve než vyběhnuvší brankář, který jej fauloval a byl hodně rád za žlutou kartu. Následný trestný kop Fejfarovi zneškodnil Heres, Kupka dorážel mimo. Poločas vyhráli domácí 1:0.

Druhou půli začali hosté náporem, ale po zpětné přihrávce na malé vápno gólovku zahodili. V 53. minutě už se Býchory radovaly - Lev si našel odražený míč a střelou na zadní tyč srovnal na 1:1. Hosté získali pevnější půdu pod nohama a častěji drželi míč na svých kopačkách, ale z převahy vyústily jen dvě střely, se kterými si Dastych poradil. Podolští hrozili ze standardních situací, ale Radovnický na míč těsně nedosáhl a Švadlenkův pokus obrana zblokovala. Až v 87. minutě si Fejfarův roh našel Kupka, jeho zakončení ještě obránce tečoval do protipohybu brankáře a hráč stojící na brankové čáře na míč nedosáhl - 2:1. V posledních minutách ještě trochu plály emoce, ale rozhodčí situaci zvládli a Podolští závěrečný tlak hostů nepřipustili. 

Oproti minulému týdnu, kdy Podolští předvedli - alespoň v prvním poločase - kvalitní výkon, ale body žádné nepřivezli, tak se jim tentokrát herně tolik nedařilo, ale bojovností dokázali utkání zlomit na svou stranua získat tři body. Domácí prostředí bylo i loni na podzim velkou výhodou Kobylek, tak doufejme, že i letos tomu tak bude. V dalším kole jedou Podolští opět na hřiště soupeře - v Ostré se hraje v sobotu od 17:00.

Branky: 35. Tyšer, 87. Kupka - 53. Lev.

Sestava BP: Dastych - Čakovský, Kubát, Šálený, Kupka - Chmelař (79. Spáčil), Fejfar, Hájek, Radovnický - Tomáš Švadlenka, Tyšer (88. Štoček st.).

Sestava Býchory: Heres - Chlumský, Chvalovský, Jirkovský, Kedršt M., Kuchař, Kulich, Lev, Vyhnánek A., Kedršt P., Teplý. Střídali: Rychlík, Vyhnánek J.

Rozhodčí: Zíka Jan - Mareš Bohumil, Zálužský Jan. Delegát: Myška Michal.

Diváků: 50.

Zpět