Podolští v Bečvárech bojovali, ale nakonec prohráli nejtěsnějším rozdílem

26.09.2017 19:53

Bečváry - Bílé Podolí 1:0 (0:0)

Ani v pátém kole nového ročníku I.B třídy se nepodařilo Kobylkám získat body, i když v Bečvárech k nim měly nejblíže. Rozhodla střela zpoza vápna chvilku po poločase, Podolští ani přes několik šancí vyrovnat nedokázali.

Přitom do zápasu vstoupili lépe hosté a hned ve 2. minutě centroval do vápna Šváb a Kupka hlavou trefil břevno! Ve 12. minutě se napřáhl z 20 metrů Švadlenka a Stoupa musel zasahovat proti střele k tyči. Následně se hra vyrovnala a byl k vidění boj s mnoha standardními situacemi na obou stranách, ale žádná gólová šance. Ta přišla až ve 35. minutě a na svědomí ji měli domácí - Staš se však vytáhl a hlavičku pod břevno vyrazil. Staš byl úspěšný i proti střele z 20 metrů, která před ním nepříjemně skočila. Na druhé straně byl k vidění závar po centru Čakovského, ale Švadlenkův pokus zablokovali obránci. Poločas tak skončil bez branek.

Hned zkraje druhé půle museli hosté střídat a přeskupit řady, čehož využili domácí k tlaku. Dvakrát nedotáhli své rychlé akce do zakončení, ale v 53. minutě napřáhl z vápna Černý a míč skončil v bráně - 1:0 (viz video). O minutu později mohlo být vyrovnáno, když Švadlenka na vápně připravil míč Kupkovi, ale jeho dělovka prolétla těsně nad břevnem (viz video). Další možnost na vyrovnání měl Weinlich, který postupoval sám na brankáře, ovšem zakončil vedle. Podolští vrhli všechny síly do útoku, čímž se otevírala okénka v obraně, ale Staš včasným vybíháním zmařil několik brejků. V 74. minutě už domácí zvedali ruce po hlavičce z malého vápna, ale Staš reflexivně vyrazil míč na další roh (viz video). Podolští se dostali také na dostřel, ale Weinlich trefil tyč (viz video) a v 85. minutě Švadlenkovu hlavičku se štěstím vyrazil Stoupa na roh (viz video). Skóre už se nezměnilo a vítězství 1:0 slavily Býchory.

Podolští bojovali jako lvi a po remízovém poločase to vypadalo nadějně, jenže chvilku po pauze přišel inkasovaný gól a marné dobývání branky soupeře. Podolští musí zabrat na domácím trávníku proti Tupadlům, kterým se také úvod soutěže vůbec nevydařil. Hraje se v sobotu od 16 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 53. Černý.

Sestava FC: Staš - Josef Fejfar (50. Netáhlo), Kupka, Šálený, Martin Šváb - Pulkert, Tomáš Švadlenka, Čakovský, Špitálník - Weinlich, Jelínek, 

Sestava Bečváry: Stoupa - Uher, Vanta (71. J. Kšírl), Slezák (83. Skočdopole), Kšírl, Houb, Jahoda, Dědek, Čáslava, Černý, Horáček. Trenér Josef Kuba.

Rozhodčí: Velebil - Nerad, Kvápa.

Video:

gól domácích

šance Jaromíra Kupky

tyč Karla Weinlicha

šance domácích

šance Tomáše Švadlenky

Zpět