Poslední zápas se béčku vydařil

20.06.2010 12:38

FC Bílé Podolí B - Horušice 7:1

Fotbalisté podolského B-týmu v sobotu sehráli svůj poslední zápas v letošním ročníku IV. třídy skupiny A. Soupeřem jim byl celek nedalekých Horušic, takže můžeme mluvit o derby. V pěkném počasí a s vidinou večerní zábavy si na hřiště v Bílém Podolí našlo cestu přes 80 diváků, kteří chtěli vidět pěkný fotbal. Utkání začalo mírným náporem hostů, ale několik rohů nedokázali využít. Od 10. minuty začali hrozit i domácí, ale dobré šance Tomana a Dospěla brankou neskončily. V 16. minutě Semínko výborně zpracoval míč Tomanovi, který se nemýlil - 1:0. Hosté se rychle oklepali a v 19. minutě střílel po rohu Radovnický hlavou těsně nad. A tak udeřilo na druhé straně, kdy Semínko přihrál Švadlenkovi, na jehož střelu brankář nedosáhl - 2:0. Inkasovaný gól horušické nezlomil a dokázali na něj odpovědět ve 33. minutě, kdy Radovnický hlavou snížil na 2:1. Jejich radost však netrvala dlouho, protože už ve 35. minutě byl rozdíl ve skóre opět dvoubrankový, to když se po Šoltově přihrávce trefil Semínko. Pětiminutovku, ve které padly tři branky, uzavřel Šilha, který zužitkoval Lehmanovu zpětnou přihrávku - 4:1. Do konce poločasu už branka nepadla.

Druhý poločas diváci viděli pokračování atraktivního fotbalu. V 61. minutě dorážel Karel Weinlich starší střelu Semínka, ale míč poslal těsně vedle. V 63. minutě posadil Šilha míč z rohu přesně na hlavu Tomana, který zvýšil už na 5:1. Hosté fyzicky nestačili a domácí si dál vytvářeli šance. V 65. minutě přidal šestou branku Semínko. V 79. minutě byli v akci oba Weinlichové, ale ani Karel starší, ani Karel mladší nedokázali ve vápně poskakující míč usměrnit do brány. V 83. minutě trefil Šanda pěknou střelou tyč, hned minutu po něm už Semínko mířil přesně a přidal sedmou branku. Do konce zápasu už branka nepadla, a tak svítilo na výsledkové tabuli skóre 7:1 pro domácí.

Podolští tak úspěšně uzavřeli jinak nepříliš vydařený ročník a mohli jít slavit společně s diváky a fanoušky rozloučení se sezónou.

Fotogalerie: FC BP "B" - Horušice

Branky: 16' a 63' Toman, 21' Švadlenka, 34', 65' a 84' Semínko, 35' Šilha

Sestava: Červinka - Šanda, Lehman, Svoboda, Horký - Šolta, Radek Toman, Švadlenka (69. Weinlich ml.), Šilha - Semínko, Dospěl (60. Weinlich st.)

Zpět