Proti Ostré předvedly Kobylky ve druhém poločase skvělý obrat a berou všechny body

30.04.2022 21:30

Bílé Podolí - Ostrá 3:2 (0:2)

Týden po vítězství nad první Jíkví hrály Kobylky opět doma a opět proti těžkému soupeři - Ostrá je na tom technicky snad ještě lépe. Kvůli šrámům z předchozího kola navíc nemohli nastoupit Fejfar, Skala a Kupka, mimo hru byli také Tyšer a Kubát. Podolští se však o to více semkli a po parádním obratu ve druhém poločase slaví další tři body - celkem už jich je 30!

V podzimním zápase šla Ostrá do vedení hned v první minutě a trenér Šváb kladl hráčům na srdce, aby úvod nepodcenili. Bohužel přesně to se stalo - po chybě v rozehrávce utekl Manhart a se štěstím tečovanou střelou překonal Dastycha - 0:1. Hosté se s vedením v zádech nikam nehnali, a tak převzali iniciativu Podolští: v 10. minutě Švadlenka hlavou o centimetry přestřelil Volejníkovu bránu, v 15. minutě Štoček z trestného kopu z 25 metrů rozvlnil jen boční síť, ve 23. minutě z podobné pozice trefil zeď. Ve 26. minutě pronikl do vápna Jelínek, ale jeho prudkou přihrávku napříč vápnem nikdo neusměrnil do sítě. Následně měl dvě šance Radovnický - po pěkné kombinaci a Weilnichově centru zakončoval sice z malého vápna, ale v těžké pozici poslal míč kolenem nad. Ve 30. minutě už se po rohu hlavou prosadil, ale rozhodčí viděl útočný faul, takže branka neplatila! Hosté neustále hrozili z rychlých protiútoků, jeden z nich zakončil ve 41. Dozorec přesně k tyči - 0:2. A mohlo být ještě hůře, protože po dalším rychlé přihrávce za obranu šli hosté sami na bránu, naštěstí Dastych dobře vyběhl a změnšil střelecký úhel, zakončení šlo nakonec vedle. Stejně tak si Dastych poradil s trestným kopem z 28 metrů, který šel do šibenice, ale domácí brankář stačil míč vyrazit na roh. Přesto šli do šaten o dva góly spokojenější hosté.

Podolští i ve druhém poločase pokračovali v aktivitě, zároveň však věděli, že nesmí hru otevřít, protože případný třetí gól by byl zřejmě pro průběh zápasu rozhodující. V 52. minutě jim ke snížení hodně pomohli sami hosté - při rohu byl zcela nesmyslně mimo souboj o míč sražen Radovnický a při nařízené penaltě prokázal Štoček pevné nervy: přestože Volejník směr vystihl, střela byla dobře umístěná - 1:2. Domácí vycítili šanci a hnali se za vyrovnáním, aktivním napadáním nutili hosty k chybám, ale gólové šance nepřicházely - jen nedotažené náznaky. Hosté místo fotbalu začali řešit výkon rozhodčího a každé jeho písknutí komentovali, za což si vysloužili několik žlutých karet, nicméně čas hrál v tu chvíli pro ně. Až v 80. minutě se domácí dočkali vyrovnání, když si míč ve vápně našel Švadlenka a do protipohybu brankáře vyrovnal na 2:2. Vypadalo to na remízu, ovšem hosté zahrozili z rohového kopu, který naštěstí na zadní tyči zakončili vedle. Nakonec standardka rozhodla, ale na druhé straně - Štočkův přímý kop se snášel na zadní tyč, kde Jelínek sice míč netrefil, ale obránce při snaze o odkop míč naservíroval Švadlenkovi před odkrytou bránu - 3:2! Závěrečný nápor hostů žádnou šanci nepřinesl, a tak si mohli domácí hráči vychutnat další vítěznou děkovačku se skvělými fanoušky.

Zápasu by zřejmě slušela remíza - hosté byli efektivní v zakončení a dostali se do dvoubrankového náskoku, domácí zase celý zápas museli tvořit a ve druhé půli zasloužené vyrovnali. Misky vah se překlopily na podolskou stranu v závěru, kdy se se štěstím míč odrazil před prázdnou bránu, ale nutno dodat, že Podolští bojovali jako lvi a svým výkonem šli třem bodům naproti. Hosté porážku neunesli a sváděli ji na rozhodčí, přitom oni sami posadili Kobylky na koně při nesmyslném penaltovém zákroku. Naopak domácí se mohli cítit ukřivdění, když v prvním poločase vyrovnali, ale branka neplatila. Rozhodčí nebyli bezchybní, ale drobné nepřesnosti byly na obě strany a v žádném případě neovlivnily výsledek. Z takové výhry by ani Podolští neměli radost. Ale nic takového se nekonalo, pískala se rovina a radost ze tří bodů proti tak výbornému soupeři, navíc po takovém obratu, je obrovská. V příštím kole se hraje v Liblici, zápas začíná v sobotu od 17:00.

Branky: 52. Štoček z penalty, 80. a 88. Švadlenka - 2. Manhart, 41. Dozorec.

Sestava BP: Dastych - Čakovský, Jansa, Šálený, Weinlich - Chmelař, Tronchev (82.Kupka), Štoček ml., Radovnický, Tomáš Švadlenka - Jelínek.

Sestava Ostrá: Volejník - Hradecký, Novák, Štejnar, Moudrý, Dejl, Dozorec, Manhart, Bíma, Volf, Kukla. Střídal: Šnajdr.

Rozhodčí: Hoffmann František - Benák Petr, Bekešský Ondřej. Delegát: Vlk Martin.

Diváků: 60.

Zpět